Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće

Sve više je poslova koji zahtjevaju rad od kuće. Laptop je najvažniji dio za svaki online posao zato je bitno da pronađete najbolji na tržištu. Pstoji bezbroj laptopa na tržištu no kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće?

Ukoliko niste tehnološki ekspert onda ste na pravome mjestu. U nastavku ćemo navesti sve specifikacije koje je potrebno da vaš laptop ima. Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće ?

U većini slučajeva nije bitna marka već njegove specifikacije. Možete platiti preskupo laptop a da nema tražene funkcije koje su potrebne kako bi vaš posao od kuće tekao u najboljem redu.

Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće
Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće 4

Zapamtite, prijenosno računalo ne mora koštati bogatstvo da bi bilo učinkovito za posao – ali trebalo bi sadržavati sve što vam je potrebno za izvršavanje svakodnevnih zadataka, od kodiranja do video konferencija.

Dobar CPU

CPU je mozak vašeg laptopa. Jedinica za obradu dio je vašeg računala koji izvodi ključne radnje i pokreće programe za vas.Bez učinkovite CPU nećete moći koristiti poslovne alate na koje se oslanjate svaki dan.

- Oglašavanje -

Razne stvari mogu utjecati na performanse vašeg CPU-a, od takta do broja jezgara. Veći broj jezgri pomoći će vašem računalu da brže podnosi intenzivnije i dugotrajnije radno opterećenje.

Veća brzina takta znači brže izvođenje jednostavnijih, uobičajenih zadataka, poput slanja e-pošte.

Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće
Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće 5

Trenutno najčešće opcije CPU-a su AMD i Intel.  Često se raspravlja o tome koja je od ovih tvrtki bolja. Međutim, sve ovisi o osobnim željama i  šta je najbolje za vas.

Za svakodnevni rad a Intel 8. ili 10. generacija trebao bi vam pružiti dobre performanse i izvrsnu energetsku učinkovitost.

Dok kupujete CPU, možete pogledati i jedinice za obradu grafike (GPU). Otmjeni GPU možda neće biti potreban ako upotrebljavate aplikacije za produktivnost ili aplikacije preglednika kao što su Microsoft 365 i Teams.

Web kamera za video konferencije

- Oglašavanje -

Web kamere nisu uvijek bile vitalni dio laptopa za rad od kuće – ali to danas nije slučaj. Ako ćete raditi na daljinu, vjerojatno ćete morati obaviti puno video konferencija.

Iako se neka prijenosna računala isporučuju s integriranom web kamerom, ona nisu uvijek idealna ako želite izvrsnu full HD sliku. Razmislite koliko često vaš tim koristi video prije nego što počnete potragu za najboljim laptopom.

Kada kupujete web kamere, zapitajte se trebaju li vam neke posebne značajke. Na primjer, možda ćete htjeti stativ za bolje pozicioniranje ili svjetlo u obliku prstena za poboljšanje svjetline u vašem kućnom uredu.

Ako upotrebljavate ugrađenu web kameru, provjerite je li uključen softver za uređivanje videozapisa.

Velika memorija

Iako su memorija i pohrana dvije odvojene stvari, gledamo ih zajedno jer se često stave u isti skup razmatranja. Za memoriju vam je potrebno najmanje 8 GB RAM-a ako ćete pokretati razne aplikacije za produktivnost i kartice preglednika.

- Oglašavanje -

Nemojte ići s ničim nižim od ovoga, jer sve ispod čini laptopom sporim za rad.

Memorija je način na koji pokrećete svoje programe i kartice preglednika u stvarnom vremenu. Pohrana je ono što koristite za održavanje datoteka. Trebat će vam najmanje 265 GB SSD-a, što je prosjek ovih dana.

Ekran

Najbolji laptop za vaše potrebe bit će onaj koji vam omogućuje da sve vidite jasno i jasno. Zaslon je jedan od najskupljih dijelova vašeg računala.

Zaslon dijagonale oko 14 ili 15 inča trebao bi biti u redu ako imate 1080P rezoluciju.

Sve zavisi od vaše potrebe i posla koji radite. Nekima nije potreban prevelik zaslon ali svakako je važno da bude jasna i visoka rezolucija.

Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće
Kako odabrati najbolji laptop za rad od kuće 6

 Nekome ko radi s puno grafike i dizajna laptop s dodirnim zaslonom ili uređaj s načinom rada tableta mogao biti privlačniji.

Ako ćete svoj uređaj koristiti za dokumente i e-mailu, trebat će vam dobra memorija i brzina laptopa.

Naposljetku provjerite kvalitetu izrade pračunala kako biste bili sigurni da ćete moći pravilno koristiti sve funkcije. Prije kupovine laptopa istražite recenzije i uporedite ga sa drugim izborom za kupovinu. CPU, memorija, zaslon su osnove na koje trebate obratiti pažnju prilikom kupovine novog laptopa.

- Oglašavanje -

1 komentar

5 2 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback

[…] korisnika laptop računara svakodnevno se susreće sa problemom brzog pražnjenja baterije i to uglavnom onda kada […]

Zanimljivosti