Najbolji Antivirus za Android

Naši elektronski uređaji su često meta zlonamernih napada, bilo virusa, trojanaca, phishinga, ransomvarea, špijunskog softvera i svih drugih vrsta malvera i neželjenog sadržaja. Android uređaji nisu izuzetak, izloženi su pretnjama koje dolaze iz različitih izvora – nezaštićenih javnih mreža, zlonamernih aplikacija ili zaraženih veb lokacija. Iz tog razloga, toplo se preporučuje da na svojim Android uređajima instalirate dobar antivirus pa je s toga uvek bitno znati koji je najbolji antivirus za android.

Mi smo pokušali da napravimo kratku analizu 5 antivirus programa koji su najpopularniji da vidimo da li stvarno vrede novca koji se

jedna od najpopularnijih vrsta aplikacija na Androidu. Generalno vam nije potrebna antivirusna aplikacija traži.

Značaj antivirusa

Antivirusne Android aplikacije ostaju ako igrate na sigurno, samo preuzmite aplikacije iz Play Store-a i zadržite omogućena bezbednosna podešavanja i sve bi trebalo da bude ok.

- Oglašavanje -

Međutim, postoje oni koji vole da se prošetaju divljom stranom i ne rade te stvari. Postoji gomila zaista loših antivirusnih aplikacija i dobro je znati one bezbedne koje nisu čist advertajzment. Evo najboljih antivirusnih aplikacija i aplikacija protiv malvera za Android:

1. BitDefender

14,99 – 39,99 USD godišnje

Otkrivanje malvera Android-a kompanije Bitdefender Mobile Securiti u stvarnom vremenu je 100%, a takođe je otkrio najnovije Android pretnje otkrivene u poslednje četiri nedelje u 100% slučajeva. Radi upotrebljivosti, aplikacija dobija velike oznake zbog ne smanjivanja veka trajanja baterije ili brzine uređaja. AV-TEST nije pronašao nula lažnih upozorenja tokom instalacije / upotrebe legitimnih aplikacija sa Google Play-a ili tokom instalacije i upotrebe aplikacija iz nezavisnih prodavnica.

Najbolji Antivirus Za Android
Najbolji Antivirus za Android 3

Za razliku od nekih Android aplikacija za zaštitu od malvera, Bitdefender-ova Mobile Securiti nudi funkcije protiv krađe, uključujući daljinsko zaključavanje, brisanje i lociranje, kao i sigurno pregledavanje na internetu i zaštitu od krađe identiteta. Kao i mnogi drugi Android sigurnosni alati, on ne uključuje filtriranje poruka ili blokiranje poziva i ne podržava sve vrste šifrovanja. Dodatne funkcije koje nisu procenjene uključuju zaključavanje aplikacije i savetnika za privatnost.

2. Avast

Besplatno / 40 – 80 USD godišnje

- Oglašavanje -

Avast Mobile Securiti & Antivirus jedna je od najkvalitetnijih najboljih Android antivirusnih aplikacija koja nudi sve, od savetnika za privatnost preko sistemskog optimizatora do prilagodljive crne liste. Ali iako je Avastova zaštita od malvera dobra, daleko je od savršene. Neke od Avastovih funkcija protiv krađe je prijavljeno da slabo rade, a njegova funkcija blokiranja poziva se dešava da opšte ne bude na mapi.

Oglasa je previše!

Ti oglasi naravno nestaju ako platite bilo koji od plaćenih nivoa Avast Mobile Securiti-a, Premium (50 USD godišnje) ili Ultimate (80 USD godišnje). Korisnici bilo kog plaćenog paketa takođe dobijaju dodatne funkcije protiv krađe, ormarić za zaključavanje aplikacija i tehničku podršku.

Ugrađeni klijent za Avastov SecureLine VPN je samo zadirkivanje, a jedini način da ga koristite je plaćanje ultimativnog nivoa. Budući da samostalna cena za SecureLine na Androidu iznosi 48 USD godišnje, plaćanje dodatnih 16 USD na vrhu premium nivoa za neograničene podatke nije loša stvar.

3. Norton

14,99 USD godišnje

- Oglašavanje -

Norton Mobile Securiti za Android nudi bogatstvo funkcija, uključujući App Advisor koji pokreće Norton Mobile Insight, i aplikacije za sve moguće rizike privatnosti ili druga neželjena ponašanja poput preteranog trošenja baterije (ove procene možete i dobiti pre nego što instalirate aplikaciju, što je vrlo dobro).

Ovaj mobilni bezbednosni paket takođe dobija najviše ocene za zaštitu koju pruža njegov antivirusni mehanizam prema nalazima AV-Testa (druga glavna laboratorija za testiranje nije nedavno procenila Nortona).

Ostale funkcije uključuju blokiranje poziva radi zaštite od neželjenih telefonskih poziva, Wi-Fi sigurnost koja vas upozorava kada se povežete sa nesigurnom bežičnom mrežom, kao i funkcije protiv krađe koje vam omogućavaju daljinsko zaključavanje ukradenog (ili izgubljenog) uređaja ili brisanje svih vaših podataka.

4. AVG

Besplatno / 19,99 – 39,99 USD godišnje

AVG je još jedno veliko ime u prostoru antivirusnih aplikacija. U stvari, to je u osnovi isto što i AVAST. AVAST je zapravo kupio AVG 2016. godine. Dakle, iskustvo je slično u obe antivirusne aplikacije. Možete da skenirate telefon i otkrijete potencijalne ranjivosti na približno isti način.

Najbolji Antivirus Za Android
Najbolji Antivirus za Android 4

Ovaj ima praćenje krađe putem Google mapa, ali nema ukorenjeni zaštitni zid kao AVAST. Dakle, oni su dovoljno različiti da bi bili različiti proizvodi. Obavezno izbegavajte funkcije otpada, poput pojačavanja telefona, jer one zapravo ne rade. Cenovni nivoi i premium funkcije su identični AVAST-u.

5. Kaspersky

Besplatno / 3,99–14,99 USD mesečno / 19,99–149,99 USD godišnje

Kasperski je jedna od najpopularnijih antivirusnih aplikacija. Ima i besplatnu i profesionalnu verziju. Obe verzije nude blokiranje SMS-a i poziva, skeniranje, ažuriranje virusa i zaštitu od krađe. Premium verzija dodaje stvari poput zaštite u realnom vremenu, zaključavanja aplikacija i još mnogo toga. Naravno, obe verzije imaju skeniranje uređaja na malver i slične stvari.

Nije ni približno težak kao najveće antivirusne aplikacije. Osim toga, nema jedva gadnih pojačala koje ne rade. Lepo je videti antivirusnu aplikaciju koja udvostručuje namenu, umesto da pokušava da se protegne na stvari koje nemaju smisla. Cene pretplate su relativno jeftine ako vam je potrebna podrška samo za jedan uređaj. Postoje opcionalni nivoi za pet uređaja i deset uređaja koji mogu biti prilično skupi.

Nadamo se da ste iz ove analize uspeli da izvučete ono što će vam stvarno doneti boljitak i da će vaš telefon, uz pravi odabir antivirusnog softvera, biti 100% zaštićen. Srećno!

- Oglašavanje -
5 1 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Zanimljivosti