Kako kupiti kriptovalute?

Svi su već uvelike čuli za kriptovalute, ima ih na stotine trenutno i broj konstantno raste, a nabaviti iste nije zapravo teško. Uvijek se postavlja pitanje koja je to kriptovaluta najperspektivnija? Također – koja je najsigurnija? Gdje uložiti ili kako kupiti kriptovalute?

Ukoliko se sami borite sa ovim pitanjima može biti potencijalno vrlo riskantno i stvari mogu izmaći kontroli brže nego što mislite. Mi ćemo pokušati da vam u nastavku teksta damo što bolje odgovore na sve što može da vas muči, a ostatak prepuštamo profesionalcima.

Šta su to kriptovalute?

Kriptovalute su digitalne ili virtuelne valute, koje su osigurane kriptografijom, što čini nemoguće krivotvorenje ili dvostruko trošenje. Mnoge kriptovalute su decentralizovane mreže zasnovane na blockchain tehnologiji – distribuiranoj mreži koju pogoni različita mreža računara. Definitivna karakteristika kriptovaluta je da ih generalno ne izdaje nijedan centralni organ, što ih čini imunim na uplitanje vlade ili manipulacije.

Ako se pitate kako kupiti kriptovalute, posjetite web stranicu Kripto Portal, na kojoj se nalazi mnogo korisnih tekstova o Bitcoinu i drugim kriptovalutama.

Vrste kriptovaluta

Prva kriptovaluta zasnovana na blockchain-u bila je Bitcoin, koji i dalje ostaje najpopularniji i najvredniji. Danas postoje hiljade alternativnih kriptovaluta sa različitim funkcijama i specifikacijama. Neke od njih su klonovi Bitcoin-a, dok su druge nove valute koje su izgrađene od nule.

Bitcoin je 2009. godine pokrenuo pojedinac ili grupa poznata pod pseudonimom „Satoshi Nakamoto.“ 1 Od marta 2021. godine u opticaju je bilo preko 18,6 miliona bitkoina sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od oko 900 milijardi dolara.

Neke konkurentske kriptovalute rođene uspehom Bitcoina, poznate kao „Altkoin“, uključuju Litecoin, Peercoin i Namecoin, kao i Ethereum, Cardano i EOS. Danas je ukupna vrednost svih postojećih kripto valuta oko 1,5 milijardi dolara – Bitcoin trenutno predstavlja više od 65% ukupne vrednosti celog tržišta.

Da li je sve ovo legalno?

Naravno da jeste! Kriptovaluta je novac kao I svaki drugi, neki ima manju, neki veću vrednost, ali to sve zavisi od same snage valute koju posedujete. Naravno, na njega morate platiti porez na kapitalnu dobit shodno zakonima države u kojoj živite, ali pored toga ste, sa onim što vam ostane, potpuno bezbedni što se tiče vlasti.

Postoji naravno i druga strana priče jer mnogi stručnjaci veruju da će blockchain i srodna tehnologija poremetiti mnoge industrije, uključujući finansije i pravo.

kako kupiti kriptovalute?
Bitcoin je najpopularnija kriptovaluta na svijetu

Kriptovalute se suočavaju sa kritikama iz više razloga, uključujući njihovu upotrebu u ilegalnim aktivnostima, kolebljivost deviznog kursa i ranjivosti infrastrukture koja je u njihovoj osnovi. Međutim, takođe su pohvaljeni zbog svoje prenosivosti, deljivosti, otpora inflaciji i transparentnosti.

U suštini, dokle god se ne bavite sumnjivim radnjama za koje ćete koristiti kriptovalute i imate dobre izvore informisanosti o celoj temi preko nekog portala kao što je “Kriptoportal” – sve je u redu.

Da li je kriptovaluta dobra investicija?

Kriptovalute su fenomenalna investicija ako imate dobre partnere koji će vas voditi kroz ceo proces i uputiti u celu priču na bezbedan način. Na primer, Bitcoin je u  prva 3 meseca 2021. godine podigao svoju vrednost za preko 70% skočivši sa oko 34000 na skoro 58000 dolara!

Zamislite da ste uložili 1000 evra, sada biste imali šansu da za samo 3 meseca zaradite 700 evra sedeći u svojoj fotelji. Naravno, postoje i druge kriptovalute koje takođe imaju visok potencijal za rast pa ne treba samo gledati jednu. Sve opširnije o temi možete pročitati i na najpoznatijem portalu za vesti o kriptovalutama – “Kriptoportal”.

Gde kupovati?

Što se tiče kupovine samih kriptovaluta, naša najbolja preporuka je kupovina u ovlašćenim menjačnicama. Isto tako, trenutna pomeranja na uvek zapaljivom tržištu mogu vam odrediti sudbinu kad je u pitanju trgovanje i ulaganje u kriptovalute, a informistanost je osnova svega

Naš savet je da, pre bilo koje odluke o kupovini, posetite Kriptoportal i pogledate ponudu koju oni imaju sa najpoznatijom svetskom menjačnicom a kupovinom preko ovog portala, uz 100% bezbednu kupovinu, ostvarujete i bonus u zavisnosti od visine uloženog novca.

Za samu kupovinu potrebno je registrovati se na samom sajtu prema uputstvima sa portala i odraditi verifikaciju identiteta. Nakon toga, sve je na vama, a mi se nadamo da ćete uvek donositi prave odluke.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Kako naći posao u inostranstvu?

Razmišljate da se zaposlite u inostranstvu? Ukoliko je odgovor na pitanje DA, onda nastavite da čitate dalje. U tekstu ćemo objasniti kako naći posao u...

Najbolji Crtani Filmovi za Djecu na TNT Kids Televiziji

Nema ništa lepše nego videti osmeh na licu vašeg deteta dok gleda svoj omiljeni crtani film. Crtani filmovi su više od jednostavne zabave; oni...

Faktor poverenja: Kako pronaći prave online recenzije u doba vještačke inteligencije

U eri sve većeg oslanjanja na online recenzije, razlikovanje pravih povratnih informacija od lažnih postalo je ključno za mnoge ljude. Ipak, uspon vještačke inteligencije doveo...

može te zanimati

Kako pokrenuti privatni biznis u samo 9 koraka

Kako pokrenuti privatni biznis je pitanje koje nam se nameće jako često, i svima je barem jednom prošlo kroz glavu? Krenuti od samog početka nikada...

Kako započeti blog besplatno u 4 koraka

Dakle, želiš naučiti kako započeti blog? Na internetu ima toliko informacija i svi vam govore da radite različite stvari. Koga da slušaš? Gde je polazna...

Kako povezati laptop na internet?

Zanima vas kako povezati laptop na Internet u svega par minuta? Laptop zbog svoje mogućnosti prijenosa danas ima razne načine na koje se može spojiti...

Kako zaraditi novac od kuće

Postoje razni načini kako zaraditi novac od kuće danas. Digitalno doba i život na internetu su učinili da zarada od kuće bude dostupna svima. Novca...

Evo kako zaraditi na kriptovalutama?

U tekstu saznajte kako zaraditi na kriptovalutama iz udobnosti svog doma te koje su najpoznatije strategije trgovine koje se koriste u svijetu. Kriptovalute su trenutno...

Umjetna inteligencija vs ljudi u digitalnom marketingu

Oslobađanje moći vještačke inteligencije u digitalnom marketingu. Aqua Digital BH, digitalna marketinška agencija je priredila zanimljivo druženje,  diskusiju i prezentaciju na temu “Vještačka inteligencija u...