Tri najbolje tražilice e-learning tečajeva

U današnjem tehnološkom dobu, čak i ako ste previše zauzeti da pohađate školu ili fakultet, možete iskoristiti razne besplatne i plaćene online tečajeve kako bi naučili nove stvari i poboljšali samog sebe.

Internet kao virtualni prostor je jako velik te pomoću web tražilica možete pronaći brdo raznih online tečajeva, no pitanje je kako možete pronaći online tečaj koji vas najviše interesira i koji će ponuditi najveću kvalitetu u odnosu na cijenu.

Ovdje na red dolaze specijalizirane tražilice e-learning tečajeva koje možete iskoristiti za svoj osobni napredak. Oblak Znanja izabrao je za vas tri ponajbolje tražilice online tečajeva.

1. Redhoop

redhoop courses

Redhoop je tražilica edukacijskih sadržaja koja pretražuje online video tečajeve koje nude uzorne online škole kao što je Khan Academy, Udemy, Lynda.com i dr. S naslovne stranice Redhoopa možete potražiti tečaj po svom izboru ili ga potražiti u kategorijama s lijeve strane.

redhoop html5

Najbolja stvar kod RedHoop tražilice je što možete filtrirati rezultate pretraživanja po cijeni, kategoriji i školi. Na ovaj način možete potražiti besplatne tečajeve i usporediti ih s onima koji se plaćaju.

redhoop game development

S obzirom da je RedHoop samo tražilica, ona ne udomljuje nikakve video datoteke. Jednom kada izaberete tečaj i pritisnite gumb Take This Class Now, bit ćete preusmjereni na odgovarajuću stranicu e-škole.

2. Coursera

coursera

Coursera je obrazovna tražilica koja nudi e-tečajeve renomiranih sveučilišta diljem svijeta. Ako vas zanima određeni tečaj, jednostavno ga počnite upisivati u polje za pretraživanje na početnoj stranici ili kliknite na neki od ponuđenih tečajeva u nastavku. Možete čak filtrirati tečajeve  prema jeziku i temi. Postoji i mogućnost višestrukog izbora označivanjem kućica kraj svake teme.

coursera choices

Nakon što ste izabrali tečaj, kliknite na njega i pritisnite gumb Sign Up kako biste se prijavili za taj tečaj.

coursera big bang

Coursera se razlikuje od drugih online škola u načinu učenja i neće vam dati brz pristup do videa i drugih nastavnih materijala. Umjesto toga, morat ćete se prijaviti za svaki tečaj koji će početi na određeni datum, a vi ćete morati dovršiti svoje dodijeljene zadatke kako biste uspješno položili tečaj.

3. Skilledup

skilledup

SkilledUp je još jedna obrazovna tražilica za pronalaženje online video tečajeva. Možete potražiti temu ili kliknuti na poveznicu Online courses kako bi pregledali popis tema i tečajeva.

Možete filtrirati rezultate pretraživanja prema tipu tečaja i cijeni. Nakon što ste odabrali tip tečaja i cijenu, možete odabrati i više tečajeva tako da kliknete na gornji padajući izbornik Browse for more courses.

skilledup photography

4. Toni Milun

toni milun matematika

ToniMilun.com je hvalevrijedna web stranica profesora matematike i fizike iz Splita koju pratimo od samih početaka. On smatra da i matematika može biti zabavna i da 2+2 ne moraju uvijek biti 4, već mnogo, mnogo više.

Na ovoj stranici skupilo se mnogo odličnih videa rješavanja i objašnjavanja matematičkih problema, naravno na hrvatskom jeziku, a što je najbolje sam projekt se širi dalje i na druga područja. Edukacijski videi su podijeljeni po razredima škole i temama i možete ih lako pronaći klikom na poveznicu Predmeti iz glavnog gornjeg izbornika.

Ostale mogućnosti online učenja

Osim ovih obrazovnih online tražilica postoji nekoliko drugih online škola:

1. Khan Academy je prekrasan edukacijski projekt koji nastoji promijeniti obrazovni sustav u potpunosti. Ovdje možete pogledati video tečajeve kako biste naučili matematiku, informatiku i dr. Svi video tečajevi su besplatni i dostupni su na Youtubeu.

2. Youtube ima kompletni odjeljak za online obrazovanje poznat kao EDU. Nepotrebno je za reći da su bespaltni za gledanje.

3. TED također ima kompletan segment online učenja poznat kao TED ED – lekcije vrijedne dijeljenja.

4. WikiBooks je inicijativa Wikimedia (Wikipedia) grupe koja omogućuje besplatno skidanje i čitanje e-knjiga.

Zaključak

Sada kada imate resurse za podizanje svojih vještina na veću razinu bez upisivanja posebne škole ili fakulteta, trebali biste ih iskoristiti u svoju korist. Ako ste već koristili ove online tečajeve ili neke druge servise za online učenje recite nam svoja iskustva dolje u komentarima.


www.oblakznanja.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Kako dobiti kreditnu karticu?

Kako dobiti kreditnu karticu u obližnjoj banci saznajte u ovom tekstu posvećenom upravo ovoj tematici.  Kreditna kartica služi svakome za lako upravljanje svojim financijama. Kreditnim...

Karta Njemačke

Karta Njemačke je bitna za svakog ko putuje Europom. Auto karta Njemačke u visokoj rezuoluciji je besplatna za preuzimanje i nalazi se na dnu ovog...

Karta Srbije

KARTA SRBIJE je bitna za svakoga iz našeg regiona. Posebno za one koji prvi put idu u Srbiju. Karta Srbije je besplatna za preuzimanje...

može te zanimati

Promjena lične karte – gdje i po kojoj cijeni?

Promjena osobne iskaznice u Hrvatskoj elektroničkim putem Sjećate li se čekanja u dugim redovima Policijske uprave kada ste trebali zamijeniti osobnu iskaznicu jer vam je...

Šta je novac?

Šta je novac i kakvu ulogu ima u današnjem društvu. Novac je roba koja čini vrijednosni ekvivalent svakoj drugoj robi. Novac je sredstvo koje je...

Želite pisati? Evo kako objaviti svoju knjigu

Ljudi me i dalje pitaju i to mi je i dalje jako čitan blog – kako napisati i izdati knjigu, koliko to košta,...

Posao Tuzla, pogledajte najnovije konkurse za posao

Najnoviji konkursi za posao Tuzla U potrazi ste za novim profesionalnim izazovima u Tuzli? Grad koji se neprestano razvija i pruža širok spektar mogućnosti za...

7 stvari koje trebamo znati kada upisujemo školu stranih jezika

Često se kaže koliko stranih jezika govorite, toliko vrijedite, što i nije daleko od istine. Strani jezik je kompetencija koja nam je svima...

Rođendanske čestitke izraz ljubavi i poštovanja

Rođendanske čestitke nisu samo komadić papira ili digitalna poruka, one su odraz pažnje, ljubavi i naklonosti.  Kad šaljemo rođendanske čestitke, ne izražavamo samo radost zbog...