back to top

Tri najbolje tražilice e-learning tečajeva

U današnjem tehnološkom dobu, čak i ako ste previše zauzeti da pohađate školu ili fakultet, možete iskoristiti razne besplatne i plaćene online tečajeve kako bi naučili nove stvari i poboljšali samog sebe.

Internet kao virtualni prostor je jako velik te pomoću web tražilica možete pronaći brdo raznih online tečajeva, no pitanje je kako možete pronaći online tečaj koji vas najviše interesira i koji će ponuditi najveću kvalitetu u odnosu na cijenu.

Ovdje na red dolaze specijalizirane tražilice e-learning tečajeva koje možete iskoristiti za svoj osobni napredak. Oblak Znanja izabrao je za vas tri ponajbolje tražilice online tečajeva.

1. Redhoop

RedHoop courses

Redhoop je tražilica edukacijskih sadržaja koja pretražuje online video tečajeve koje nude uzorne online škole kao što je Khan Academy, Udemy, Lynda.com i dr. S naslovne stranice Redhoopa možete potražiti tečaj po svom izboru ili ga potražiti u kategorijama s lijeve strane.

RedHoop html5

Najbolja stvar kod RedHoop tražilice je što možete filtrirati rezultate pretraživanja po cijeni, kategoriji i školi. Na ovaj način možete potražiti besplatne tečajeve i usporediti ih s onima koji se plaćaju.

RedHoop game development

S obzirom da je RedHoop samo tražilica, ona ne udomljuje nikakve video datoteke. Jednom kada izaberete tečaj i pritisnite gumb Take This Class Now, bit ćete preusmjereni na odgovarajuću stranicu e-škole.

2. Coursera

Coursera

Coursera je obrazovna tražilica koja nudi e-tečajeve renomiranih sveučilišta diljem svijeta. Ako vas zanima određeni tečaj, jednostavno ga počnite upisivati u polje za pretraživanje na početnoj stranici ili kliknite na neki od ponuđenih tečajeva u nastavku. Možete čak filtrirati tečajeve  prema jeziku i temi. Postoji i mogućnost višestrukog izbora označivanjem kućica kraj svake teme.

Coursera choices

Nakon što ste izabrali tečaj, kliknite na njega i pritisnite gumb Sign Up kako biste se prijavili za taj tečaj.

Coursera Big Bang

Coursera se razlikuje od drugih online škola u načinu učenja i neće vam dati brz pristup do videa i drugih nastavnih materijala. Umjesto toga, morat ćete se prijaviti za svaki tečaj koji će početi na određeni datum, a vi ćete morati dovršiti svoje dodijeljene zadatke kako biste uspješno položili tečaj.

3. Skilledup

SkilledUp

SkilledUp je još jedna obrazovna tražilica za pronalaženje online video tečajeva. Možete potražiti temu ili kliknuti na poveznicu Online courses kako bi pregledali popis tema i tečajeva.

Možete filtrirati rezultate pretraživanja prema tipu tečaja i cijeni. Nakon što ste odabrali tip tečaja i cijenu, možete odabrati i više tečajeva tako da kliknete na gornji padajući izbornik Browse for more courses.

SkilledUp Photography

4. Toni Milun

Toni Milun matematika

ToniMilun.com je hvalevrijedna web stranica profesora matematike i fizike iz Splita koju pratimo od samih početaka. On smatra da i matematika može biti zabavna i da 2+2 ne moraju uvijek biti 4, već mnogo, mnogo više.

Na ovoj stranici skupilo se mnogo odličnih videa rješavanja i objašnjavanja matematičkih problema, naravno na hrvatskom jeziku, a što je najbolje sam projekt se širi dalje i na druga područja. Edukacijski videi su podijeljeni po razredima škole i temama i možete ih lako pronaći klikom na poveznicu Predmeti iz glavnog gornjeg izbornika.

Ostale mogućnosti online učenja

Osim ovih obrazovnih online tražilica postoji nekoliko drugih online škola:

1. Khan Academy je prekrasan edukacijski projekt koji nastoji promijeniti obrazovni sustav u potpunosti. Ovdje možete pogledati video tečajeve kako biste naučili matematiku, informatiku i dr. Svi video tečajevi su besplatni i dostupni su na Youtubeu.

2. Youtube ima kompletni odjeljak za online obrazovanje poznat kao EDU. Nepotrebno je za reći da su bespaltni za gledanje.

3. TED također ima kompletan segment online učenja poznat kao TED ED – lekcije vrijedne dijeljenja.

4. WikiBooks je inicijativa Wikimedia (Wikipedia) grupe koja omogućuje besplatno skidanje i čitanje e-knjiga.

Zaključak

Sada kada imate resurse za podizanje svojih vještina na veću razinu bez upisivanja posebne škole ili fakulteta, trebali biste ih iskoristiti u svoju korist. Ako ste već koristili ove online tečajeve ili neke druge servise za online učenje recite nam svoja iskustva dolje u komentarima.


www.oblakznanja.com

drugi upravo čitaju

Je li Hrvatska porezna oaza ili samo pustinja?

Dok jedni tvrde da je Hrvatska porezna oaza koja osigurava povoljan porezni okvir za poduzetnike i strane investitore, drugi ističu da su porezi previsoki...

Napravite svoj financijski vision board

Jeste li već čuli za vision board – način za manifestiranje privatnih i poslovnih želja i ciljeva? Vision board je najjednostavnije rečeno kolaž slika...

Često zbog posla poželite da dan ima više sati? Evo kada angažirati virtualnog asistenta i koje poslove delegirati

Koliko često se probudiš u grču i čim otvoriš oči razmišljaš o nepreglednoj listi zadataka koja te čeka? Izađeš iz ureda na par sati...

može te zanimati

Evo zašto je privatni smještaj i na dobroj lokaciji često niže kvalitete

Najteže je gledati prilike oko sebe, pogotovo u svojoj obitelji, a ne imati mogućnost iskoristiti iste. U privatnom smještaju, prilika je ako primjerice naši...

Profitabilne kulture: Što se isplati uzgajati u Hrvatskoj?

Proizvodnja za tržište i ostvarenje gospodarske profitabilnosti temeljni su ciljevi poslovanja poljoprivrednih gospodarstava. Za ostvarivanje bilo kakve razvojne aktivnosti nužan su preduvjet ulaganja (investicije). Faze...

Kako brže prodati nekretninu? Dizajnerica interijera donosi moćne mehanizme o kojima niste razmišljali

Kako svako putovanje treba putokaze tako i prodaja nekretnine zahtijeva dobar plan i smjer kretanja. Ako ste jedan od onih koji ne vole gubiti...

6 dobro plaćenih poslova koji donose zaradu bez fakultetske diplome

Ako ćemo iskreno – postoji stigma kada je u pitanju obrazovanje. Ljudi koji ne idu na fakultet često se smatraju ljudima s manjim potencijalom...

Kako izgledaju filantropija i fundraising u praksi?

Kad sam 2019. godine odlučila otići iz CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora, neprofitne organizacije koju sam vodila skoro deset godina i postati poduzetnica koja želi svoje...

Deveti hrvatski EY Poduzetnik godine je Ivo Usmiani iz JGL Grupe

U sklopu devetog hrvatskog izdanja prestižnog globalnog programa EY Poduzetnik godine, najuspješnijim hrvatskim poduzetnikom za 2023. godinu proglašen je Ivo Usmiani iz JGL...