Tri najbolje tražilice e-learning tečajeva

U današnjem tehnološkom dobu, čak i ako ste previše zauzeti da pohađate školu ili fakultet, možete iskoristiti razne besplatne i plaćene online tečajeve kako bi naučili nove stvari i poboljšali samog sebe.

Internet kao virtualni prostor je jako velik te pomoću web tražilica možete pronaći brdo raznih online tečajeva, no pitanje je kako možete pronaći online tečaj koji vas najviše interesira i koji će ponuditi najveću kvalitetu u odnosu na cijenu.

Ovdje na red dolaze specijalizirane tražilice e-learning tečajeva koje možete iskoristiti za svoj osobni napredak. Oblak Znanja izabrao je za vas tri ponajbolje tražilice online tečajeva.

1. Redhoop

redhoop courses

Redhoop je tražilica edukacijskih sadržaja koja pretražuje online video tečajeve koje nude uzorne online škole kao što je Khan Academy, Udemy, Lynda.com i dr. S naslovne stranice Redhoopa možete potražiti tečaj po svom izboru ili ga potražiti u kategorijama s lijeve strane.

redhoop html5

Najbolja stvar kod RedHoop tražilice je što možete filtrirati rezultate pretraživanja po cijeni, kategoriji i školi. Na ovaj način možete potražiti besplatne tečajeve i usporediti ih s onima koji se plaćaju.

redhoop game development

S obzirom da je RedHoop samo tražilica, ona ne udomljuje nikakve video datoteke. Jednom kada izaberete tečaj i pritisnite gumb Take This Class Now, bit ćete preusmjereni na odgovarajuću stranicu e-škole.

2. Coursera

coursera

Coursera je obrazovna tražilica koja nudi e-tečajeve renomiranih sveučilišta diljem svijeta. Ako vas zanima određeni tečaj, jednostavno ga počnite upisivati u polje za pretraživanje na početnoj stranici ili kliknite na neki od ponuđenih tečajeva u nastavku. Možete čak filtrirati tečajeve  prema jeziku i temi. Postoji i mogućnost višestrukog izbora označivanjem kućica kraj svake teme.

coursera choices

Nakon što ste izabrali tečaj, kliknite na njega i pritisnite gumb Sign Up kako biste se prijavili za taj tečaj.

coursera big bang

Coursera se razlikuje od drugih online škola u načinu učenja i neće vam dati brz pristup do videa i drugih nastavnih materijala. Umjesto toga, morat ćete se prijaviti za svaki tečaj koji će početi na određeni datum, a vi ćete morati dovršiti svoje dodijeljene zadatke kako biste uspješno položili tečaj.

3. Skilledup

skilledup

SkilledUp je još jedna obrazovna tražilica za pronalaženje online video tečajeva. Možete potražiti temu ili kliknuti na poveznicu Online courses kako bi pregledali popis tema i tečajeva.

Možete filtrirati rezultate pretraživanja prema tipu tečaja i cijeni. Nakon što ste odabrali tip tečaja i cijenu, možete odabrati i više tečajeva tako da kliknete na gornji padajući izbornik Browse for more courses.

skilledup photography

4. Toni Milun

toni milun matematika

ToniMilun.com je hvalevrijedna web stranica profesora matematike i fizike iz Splita koju pratimo od samih početaka. On smatra da i matematika može biti zabavna i da 2+2 ne moraju uvijek biti 4, već mnogo, mnogo više.

Na ovoj stranici skupilo se mnogo odličnih videa rješavanja i objašnjavanja matematičkih problema, naravno na hrvatskom jeziku, a što je najbolje sam projekt se širi dalje i na druga područja. Edukacijski videi su podijeljeni po razredima škole i temama i možete ih lako pronaći klikom na poveznicu Predmeti iz glavnog gornjeg izbornika.

Ostale mogućnosti online učenja

Osim ovih obrazovnih online tražilica postoji nekoliko drugih online škola:

1. Khan Academy je prekrasan edukacijski projekt koji nastoji promijeniti obrazovni sustav u potpunosti. Ovdje možete pogledati video tečajeve kako biste naučili matematiku, informatiku i dr. Svi video tečajevi su besplatni i dostupni su na Youtubeu.

2. Youtube ima kompletni odjeljak za online obrazovanje poznat kao EDU. Nepotrebno je za reći da su bespaltni za gledanje.

3. TED također ima kompletan segment online učenja poznat kao TED ED – lekcije vrijedne dijeljenja.

4. WikiBooks je inicijativa Wikimedia (Wikipedia) grupe koja omogućuje besplatno skidanje i čitanje e-knjiga.

Zaključak

Sada kada imate resurse za podizanje svojih vještina na veću razinu bez upisivanja posebne škole ili fakulteta, trebali biste ih iskoristiti u svoju korist. Ako ste već koristili ove online tečajeve ili neke druge servise za online učenje recite nam svoja iskustva dolje u komentarima.


www.oblakznanja.com

drugi upravo čitaju

Počeo je Security Excellence Hackathon – eminentni stručnjaci_kinje cyber sigurnosti i studenti_ice na jednom mjestu

Security Excellence Hackathon počeo je danas u Sarajevu. Radi se o dvodnevnom događaju koji kombinuje takmičarski i edukativni segment, a posvećen je razvoju cyber...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web...

Privrednicima u TK najveći problem nedostatak radnika i parafiskalni nameti

Rezultati redovnog godišnjeg anketiranja privrednika, predstavnika firmi članica komore i poslovnih očekivanja privrednika u 2024. godini, predstavljeni su danas u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla. Rukovodilac...

može te zanimati

Dostojanstven život u Hrvatskoj stoji 1800 eura

Novinari Lider Media pitali su mnoge sindikate i Udruge sudaca što je dostojanstvena plaća i što bi ona trebala omogućiti, no nisu odgovorili. Suci...

Evo što sve trebate znati ako kupujete nekretninu

Glavni kriterij u odabiru nekretnine neka vam bude da je nekretnina dobra investicija. To znači da nekretninu lako i brzo možete prodati (ili iznajmiti)...

Kako pronaći što želiš raditi i to ostvariti? Imam par riječi za mlade i sve koji su „zapeli“

Ima ljudi koji cijeli život rade nešto što zapravo ne vole. Našli su tzv. siguran posao u stabilnoj firmi. Odgajani su da se od...

Koliko košta razvod braka?

Saznajte koliko košta razvod braka?! Svi mi u brakove i veze ulazimo s namjerom da potraju, no stopa razvoda braka je sve veća. Neki kažu...

Kako izgraditi luksuzan brend?

Svi smo konzumenti nekih proizvoda i usluga koje smatramo luksuznima, a neki od nas su i kreatori brendova za koje žele da dobiju taj...

Bavite se ručnim radom? Uz ovih 7 trikova možete povećati prodaju rukotvorina već danas!

Imali ste sigurno priliku popričati s osobom proizvodi nešto svojim rukama. Jeste li primijetili koliko se poistovjete s onim što proizvode? Kako o tome...