Trebate email za jednokratnu upotrebu?

Trebate email za jednokratnu upotrebu? Isprobajte ove sjajne usluge!

Jednokratne adrese e-pošte su lažne adrese koje možete dati ljudima kojima nemate povjerenja, usluge za koje sumnjate da dijele vašu adresu i sve situacije u kojima ne želite da koristite svoju pravu adresu.

U zavisnosti od usluge koju koristite, poruke primljene na tu adresu možete čitati na web interfejsu ili ih primati u stvarnom sandučetu.

kako očistit računar od virusa
Trebate email za jednokratnu upotrebu?

Postoji na desetine takvih servisa, a većina ih je zaista jednostavna za korištenje. Važno je pronaći onu koja nudi prave opcije za vas.

Zaštitite se od neželjene pošte (spam), aktivacijskih poruka sa brojnih stranica i neželjenih biltena.

Dakle, ako vam je potrebna povjerljiva adresa e-pošte za jednokratnu upotrebu, evo nekoliko odličnih opcija koje možete isprobati.

Važna napomena: Nikada nemojte koristiti ove usluge za osjetljive informacije ili poruke koje sadrže korisnička imena i lozinke koje želite zaštititi. Oni su prilično privatni, ali još uvijek nisu sigurni kao obični servisi e-pošte.

GuerrillaMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

GuerrillaMail je više od email adrese za jednokratnu upotrebu.

GuerrillaMail adresa nikada ne ističe. Da biste počeli koristiti GuerrillaMail, sve što trebate učiniti je odabrati svoje korisničko ime koje će biti vaša adresa e-pošte.

Možete odabrati ime koje želite i izabrati između sedam različitih domena. Možete odgovoriti sa GuerrillaMail-a, pa čak i priložiti datoteke.

GuerrillaMail filtrira neželjenu poštu i sva pošta se briše u roku od jednog sata.

Budući da vaša adresa traje zauvijek (osim ako joj ne kažete da vas zaboravi), možete je koristiti iznova i iznova. Sve što treba da uradite je da unesete istu adresu e-pošte da vidite svoje inbox.

  Apple iPhone SE Recenzija jeftinog iPhonea

GuerrillaMail vam omogućava da koristite pseudonime prilikom slanja e-pošte, tako da primaoci ne mogu pristupiti vašoj GuerrillaMail adresi.

Karakteristike: Čitanje, odgovaranje i prilaganje fajlova, stalna adresa sa pseudonimom, mail izbrisan za sat vremena.

10-minutna pošta

email za jednokratnu upotrebu

10 Minute Mail je jedan od najčešće korištenih web servisa za jednokratne e-mail adrese.

Korisnicima nudi mogućnost korištenja nasumično generirane, privremene e-mail adrese koja vrijedi 10 minuta. Možete osvježiti stranicu da vidite da li ste primili nove poruke.

Ispod polja sa adresom je upisano preostalo vrijeme za korištenje postojeće adrese.

U slučaju da vam treba više vremena, jednostavno kliknite na link koji kaže: „Treba mi još vremena! Daj mi još 10 minuta!” Odbrojavanje će početi ponovo od 10 minuta, a vaša jednokratna adresa e-pošte će ostati ista.

Karakteristike: Čitanje i odgovaranje, adresa traje 10 minuta, odbrojavanje se može obnoviti u bilo kojem trenutku.

FakeInbox

trebate email za jednokratnu upotrebu?

FakeInbox nudi lažne e-mail adrese koje se samouništavaju nakon 60 minuta. Sve adrese su na istom domenu – fakeinbox.com.

Sami odaberite korisničko ime ili prepustite usluzi da ga generiše za vas. Sa ovom adresom možete primati i slati poruke na FakeInbox interfejsu.

Odbrojavanje na dnu web stranice pokazuje koliko vam je vremena ostalo za vašu trenutnu adresu. Možete izbrisati adresu čak i prije isteka vremena korištenja. Ako vam treba dodatnih 60 minuta, možete ih dobiti.

Karakteristike: Pročitajte i odgovorite, adresa i poštanski sandučić se brišu za 60 minuta (može se produžiti).

MailCatch

trebate email za jednokratnu upotrebu?

MailCatch vam omogućava korištenje mailcatch.com e-mail adrese prije pristupa samoj web stranici.

Samo zapamtite neko nasumično korisničko ime i zatim usmjerite svoj pretraživač na korisničko ime.mailcatch.com da provjerite vašu poštu.

  Korisni kompjuterski savjeti i trikovi

Kao i kod GuerrillaMail-a, sve što je potrebno osobi za pristup ovom poštanskom sandučetu je korisničko ime. MailCatch je samo za čitanje, što znači da ne možete odgovoriti na dolaznu poštu.

Sve poruke na MailCatch-u se brišu nakon kratkog vremena (od nekoliko sati do nekoliko dana).

Karakteristike: Samo za čitanje, stalna adresa sa pseudonimom, kreirajte adresu e-pošte bez posete sajtu, e-pošta se briše nakon nekoliko sati do dana, jedinstveni URL za vaš inbox.

AirMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

Za razliku od drugih usluga, na AirMailu možete generirati samo nasumične adrese (ne možete unijeti željeno korisničko ime).

Međutim, možete ih generirati jedan za drugim dok ne pronađete nešto što vam se sviđa.

Kada pronađete adresu koja vam se sviđa, možete je dati kome želite i primati poštu na nju. Ovdje postoji najmanje pet domena za korištenje.

Zračna pošta radi gotovo kao prava e-mail usluga.

Dobijate zvučno obavještenje odmah kada stigne nova e-pošta, a svoje poruke možete provjeriti iz bilo kojeg pretraživača na bilo kom računaru kopiranjem URL-a svog prijemnog sandučeta.

Adresa će trajati sve dok je provjerite. Ako prestanete, samouništit će se nakon 24 sata.

Karakteristike: Samo za čitanje, adresa se briše nakon 24 sata, može joj se pristupiti sa jedinstvenim URL-om, zvučnim obavještenjem, HTML pretraživačem.

EasyTrashMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

EasyTrashMail ima malo drugačiji pristup e-pošti za jednokratnu upotrebu. Da bi usluga funkcionisala potrebno je da navedete svoju pravu e-mail adresu, a sve poruke poslate na jednokratnu adresu automatski se prosleđuju u uobičajeno sanduče.

Usluzi dajete svoju pravu adresu e-pošte i birate koliko dugo želite da vaša jednokratna adresa traje. Postoji mnogo opcija, u rasponu od 15 minuta do 1 mjeseca.

  Kako Napraviti Biznis Profil Na Instagramu

Nakon što kliknete na “Kreiraj”, dobit ćete nasumično odabranu e-mail adresu na easytrashmail.com i dok traje, sve ćete dobiti direktno na vaše pravo poštansko sanduče (bez otkrivanja vaše prave adrese).

Karakteristike: Treba dati pravu e-mail adresu, nije web interfejs, adresa može trajati od 15 minuta do 1 mjesec, zaštita prave adrese.

Mailnesia

trebate email za jednokratnu upotrebu?

Mailnesia je slična GuerrillaMailu i MailCatchu po tome što nikada ne ističe, samo briše poštu, a svojoj e-pošti možete pristupiti sa svojim korisničkim imenom.

I ovdje možete postaviti pseudonim za svoju pristiglu poštu, tako da ne morate dati pristup svima koji vide vašu adresu.

Mailnesia dolazi na devet različitih jezika, ima punu HTML podršku i automatski klik na poruke za aktivaciju.

To znači da ako koristite ovu adresu za prijavu na uslugu ili web stranicu, Mailnesia će automatski kliknuti na vezu za potvrdu, a da vi ne morate ništa učiniti.

Karakteristike: Samo za čitanje, stalna adresa sa pseudonimom, e-pošta se briše nakon nekoliko sati do dana, dolazi na devet jezika, automatski klik na e-mail za aktivaciju. Izvor: oblakznanja.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.6 / 5. Brojanje glasova: 44

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija spot_img

drugi upravo čitaju

Go Slim Forum

Go Slim forum je pravo mjesto za informisanje o čudesnom čaju za mršavljenje. Go Slim forum donosi iskustva korisnika i pouzdane informacije iz prve...

Kako zaraditi novac od kuće – 10 JEDNOSTAVNIH POSLOVA

Postoje razni načini kako zaraditi novac od kuće danas. Digitalno doba i život na internetu su učinili da zarada od kuće bude dostupna svima. Novca...

Kako spriječiti impotenciju?

Kako spriječiti u impotenciju

može te zanimati

GOOD HACK – softverska rješenja za bolji rad javne uprave, obrazovanje ili ekološku svijest

Saradnja Telemach fondacije i ETF – prilika za usavršavanje studenata elektrotehnike i srodnih fakultetaTelemach fondacija je snažno opredijeljena na educiranje mladih ljudi i jačanje...

Koja je razlika između kreditnih i debitnih kartica?

Posljednjih nekoliko godina gotovina se sve manje koristi u opticaju, a život bez bankovnih kartica, aplikacija i pametnih novčanika postao nam je nezamisliv....

7 načina kako uštedjeti novac za vrijeme studiranja

Najbolji savjeti kako uštedjeti novac Prije nego što počnem govoriti kako uštedjeti novac za vrijeme studiranja, ali i danima nakon fakulteta, naglašavam kako sam svjesna...

Jesu li pesimisti bolji radnici: Imaju širu sliku posla, a uočavaju ono što optimisti neće vidjeti

Kad ti je dobro, nemaš motiv mijenjati stvari. Ne učiš više, ne trudiš se više… Zašto i bi kad ti je dobro!? Promjene...

Kako naći posao u inostranstvu?

Razmišljate da se zaposlite u inostranstvu? Ukoliko je odgovor na pitanje DA, onda nastavite da čitate dalje. U tekstu ćemo objasniti kako naći posao u...

Strah od uspjeha – 7 razloga zašto nas je strah uspjeti

Mnogi od nas svjesni su da se boje neuspjeha i začude se kad čuju da postoji i strah od uspjeha. Itekako postoji. Evo nekih...

Mogu li blokirani imati kreditnu karticu

Blokirani i kreditne kartice Blokirani mogu imati kreditne kartice jer kreditne kartice nisu vezane uz tekući račun. Kartične kuće svakoj punoljetnoj osobi mogu izdati kreditnu karticu neovisno o...

Web dizajn za početnike

Web dizajn za početnike je sve popularnija tema. Posebno kod malih poduzetnika, studenata i onih koji žele dodatno zaraditi od kuće. Nije ni čudo jer...

SEO optimizacija web stranice za početnike (check lista)

Zanima vas kako se radi SEO optimizacija web stranice? SEO optimizacija web stranice i tekstova koje pišete, možete poboljšati rangiranje na tražilicama i dobiti više...

NLB Banka Sarajevo dobitnica priznanja Zlatni BAM 2022.

Priznanje Zlatni BAM se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim bankama u BiH.Na 20. jubilarnoj „Večeri bankara“ u organizaciji magazina Banke i Biznis u Bosni i Hercegovini,...

Domaći sajtovi za zaradu preko interneta

Ovo su najbolji domaći sajtovi za zaradu preko interneta Lista za one koji nisu sigurni da dovoljno dobro barataju s engleskim jezikom! Zarada preko interneta na...

Šta je novac?

Šta je novac i kakvu ulogu ima u današnjem društvu. Novac je roba koja čini vrijednosni ekvivalent svakoj drugoj robi. Novac je sredstvo koje je...