back to top

Trebate email za jednokratnu upotrebu?

Trebate email za jednokratnu upotrebu? Isprobajte ove sjajne usluge!

Jednokratne adrese e-pošte su lažne adrese koje možete dati ljudima kojima nemate povjerenja, usluge za koje sumnjate da dijele vašu adresu i sve situacije u kojima ne želite da koristite svoju pravu adresu.

U zavisnosti od usluge koju koristite, poruke primljene na tu adresu možete čitati na web interfejsu ili ih primati u stvarnom sandučetu.

kako očistit računar od virusa
Trebate email za jednokratnu upotrebu?

Postoji na desetine takvih servisa, a većina ih je zaista jednostavna za korištenje. Važno je pronaći onu koja nudi prave opcije za vas.

Zaštitite se od neželjene pošte (spam), aktivacijskih poruka sa brojnih stranica i neželjenih biltena.

Dakle, ako vam je potrebna povjerljiva adresa e-pošte za jednokratnu upotrebu, evo nekoliko odličnih opcija koje možete isprobati.

Važna napomena: Nikada nemojte koristiti ove usluge za osjetljive informacije ili poruke koje sadrže korisnička imena i lozinke koje želite zaštititi. Oni su prilično privatni, ali još uvijek nisu sigurni kao obični servisi e-pošte.

GuerrillaMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

GuerrillaMail je više od email adrese za jednokratnu upotrebu.

GuerrillaMail adresa nikada ne ističe. Da biste počeli koristiti GuerrillaMail, sve što trebate učiniti je odabrati svoje korisničko ime koje će biti vaša adresa e-pošte.

Možete odabrati ime koje želite i izabrati između sedam različitih domena. Možete odgovoriti sa GuerrillaMail-a, pa čak i priložiti datoteke.

GuerrillaMail filtrira neželjenu poštu i sva pošta se briše u roku od jednog sata.

Budući da vaša adresa traje zauvijek (osim ako joj ne kažete da vas zaboravi), možete je koristiti iznova i iznova. Sve što treba da uradite je da unesete istu adresu e-pošte da vidite svoje inbox.

GuerrillaMail vam omogućava da koristite pseudonime prilikom slanja e-pošte, tako da primaoci ne mogu pristupiti vašoj GuerrillaMail adresi.

Karakteristike: Čitanje, odgovaranje i prilaganje fajlova, stalna adresa sa pseudonimom, mail izbrisan za sat vremena.

10-minutna pošta

email za jednokratnu upotrebu

10 Minute Mail je jedan od najčešće korištenih web servisa za jednokratne e-mail adrese.

Korisnicima nudi mogućnost korištenja nasumično generirane, privremene e-mail adrese koja vrijedi 10 minuta. Možete osvježiti stranicu da vidite da li ste primili nove poruke.

Ispod polja sa adresom je upisano preostalo vrijeme za korištenje postojeće adrese.

U slučaju da vam treba više vremena, jednostavno kliknite na link koji kaže: „Treba mi još vremena! Daj mi još 10 minuta!” Odbrojavanje će početi ponovo od 10 minuta, a vaša jednokratna adresa e-pošte će ostati ista.

Karakteristike: Čitanje i odgovaranje, adresa traje 10 minuta, odbrojavanje se može obnoviti u bilo kojem trenutku.

FakeInbox

trebate email za jednokratnu upotrebu?

FakeInbox nudi lažne e-mail adrese koje se samouništavaju nakon 60 minuta. Sve adrese su na istom domenu – fakeinbox.com.

Sami odaberite korisničko ime ili prepustite usluzi da ga generiše za vas. Sa ovom adresom možete primati i slati poruke na FakeInbox interfejsu.

Odbrojavanje na dnu web stranice pokazuje koliko vam je vremena ostalo za vašu trenutnu adresu. Možete izbrisati adresu čak i prije isteka vremena korištenja. Ako vam treba dodatnih 60 minuta, možete ih dobiti.

Karakteristike: Pročitajte i odgovorite, adresa i poštanski sandučić se brišu za 60 minuta (može se produžiti).

MailCatch

trebate email za jednokratnu upotrebu?

MailCatch vam omogućava korištenje mailcatch.com e-mail adrese prije pristupa samoj web stranici.

Samo zapamtite neko nasumično korisničko ime i zatim usmjerite svoj pretraživač na korisničko ime.mailcatch.com da provjerite vašu poštu.

Kao i kod GuerrillaMail-a, sve što je potrebno osobi za pristup ovom poštanskom sandučetu je korisničko ime. MailCatch je samo za čitanje, što znači da ne možete odgovoriti na dolaznu poštu.

Sve poruke na MailCatch-u se brišu nakon kratkog vremena (od nekoliko sati do nekoliko dana).

Karakteristike: Samo za čitanje, stalna adresa sa pseudonimom, kreirajte adresu e-pošte bez posete sajtu, e-pošta se briše nakon nekoliko sati do dana, jedinstveni URL za vaš inbox.

AirMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

Za razliku od drugih usluga, na AirMailu možete generirati samo nasumične adrese (ne možete unijeti željeno korisničko ime).

Međutim, možete ih generirati jedan za drugim dok ne pronađete nešto što vam se sviđa.

Kada pronađete adresu koja vam se sviđa, možete je dati kome želite i primati poštu na nju. Ovdje postoji najmanje pet domena za korištenje.

Zračna pošta radi gotovo kao prava e-mail usluga.

Dobijate zvučno obavještenje odmah kada stigne nova e-pošta, a svoje poruke možete provjeriti iz bilo kojeg pretraživača na bilo kom računaru kopiranjem URL-a svog prijemnog sandučeta.

Adresa će trajati sve dok je provjerite. Ako prestanete, samouništit će se nakon 24 sata.

Karakteristike: Samo za čitanje, adresa se briše nakon 24 sata, može joj se pristupiti sa jedinstvenim URL-om, zvučnim obavještenjem, HTML pretraživačem.

EasyTrashMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

EasyTrashMail ima malo drugačiji pristup e-pošti za jednokratnu upotrebu. Da bi usluga funkcionisala potrebno je da navedete svoju pravu e-mail adresu, a sve poruke poslate na jednokratnu adresu automatski se prosleđuju u uobičajeno sanduče.

Usluzi dajete svoju pravu adresu e-pošte i birate koliko dugo želite da vaša jednokratna adresa traje. Postoji mnogo opcija, u rasponu od 15 minuta do 1 mjeseca.

Nakon što kliknete na “Kreiraj”, dobit ćete nasumično odabranu e-mail adresu na easytrashmail.com i dok traje, sve ćete dobiti direktno na vaše pravo poštansko sanduče (bez otkrivanja vaše prave adrese).

Karakteristike: Treba dati pravu e-mail adresu, nije web interfejs, adresa može trajati od 15 minuta do 1 mjesec, zaštita prave adrese.

Mailnesia

trebate email za jednokratnu upotrebu?

Mailnesia je slična GuerrillaMailu i MailCatchu po tome što nikada ne ističe, samo briše poštu, a svojoj e-pošti možete pristupiti sa svojim korisničkim imenom.

I ovdje možete postaviti pseudonim za svoju pristiglu poštu, tako da ne morate dati pristup svima koji vide vašu adresu.

Mailnesia dolazi na devet različitih jezika, ima punu HTML podršku i automatski klik na poruke za aktivaciju.

To znači da ako koristite ovu adresu za prijavu na uslugu ili web stranicu, Mailnesia će automatski kliknuti na vezu za potvrdu, a da vi ne morate ništa učiniti.

Karakteristike: Samo za čitanje, stalna adresa sa pseudonimom, e-pošta se briše nakon nekoliko sati do dana, dolazi na devet jezika, automatski klik na e-mail za aktivaciju. Izvor: oblakznanja.com

drugi upravo čitaju

6 dobro plaćenih poslova koji donose zaradu bez fakultetske diplome

Ako ćemo iskreno – postoji stigma kada je u pitanju obrazovanje. Ljudi koji ne idu na fakultet često se smatraju ljudima s manjim potencijalom...

Kako izgledaju filantropija i fundraising u praksi?

Kad sam 2019. godine odlučila otići iz CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora, neprofitne organizacije koju sam vodila skoro deset godina i postati poduzetnica koja želi svoje...

Deveti hrvatski EY Poduzetnik godine je Ivo Usmiani iz JGL Grupe

U sklopu devetog hrvatskog izdanja prestižnog globalnog programa EY Poduzetnik godine, najuspješnijim hrvatskim poduzetnikom za 2023. godinu proglašen je Ivo Usmiani iz JGL...

može te zanimati

FabLab Sarajevo je po treći put organizator najvećeg festivala inovacija na svijetu, Maker Faire-a!

Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment, i želite da besplatno promovišete svoj rad, inovaciju ili proizvod? Od inžinjera, umjetnika, naučnika do startupa i firmi, Maker...

Kako uz dopunske djelatnosti povećati profit Vašeg OPG-a?

U današnjim zahtjevnim ekonomskim uvjetima, poljoprivrednici se suočavaju s brojnim izazovima što utječe na osiguravanje stabilne financijske situacije. Uz primarnu poljoprivrednu proizvodnju, dopunske djelatnosti...

15 žena koje su promijenile svijet

Iako smo kroz povijest uglavnom učili i čitali o muškarcima čiji su izumi i postignuća mijenjala svijet, neke su žene obilježile živote na ambiciozan...

Trikovi sa mišem i prečice na tastaturi za Google Chrome

Najbolji trikovi sa mišem i prečice na tastaturi za Google Chrome Koristite li Google Chrome kao zadani web preglednik? Znate li najbolje prečice na tastaturi...

Kako izgraditi luksuzan brend?

Savjeti koji će vam pomoći kako izgraditi luksuzan brend. Svi smo konzumenti nekih proizvoda i usluga koje smatramo luksuznima, a neki od nas su i...

Kako riješiti probleme bežične mreže [WIFI]

Bežične mreže nam omogućavaju da pretražujemo internet bez upotrebe mrežnog kabla. Međutim, veza koja se oslanja na radio talase za prenos podataka podložna je različitim...