Trebate email za jednokratnu upotrebu?

Trebate email za jednokratnu upotrebu? Isprobajte ove sjajne usluge!

Jednokratne adrese e-pošte su lažne adrese koje možete dati ljudima kojima nemate povjerenja, usluge za koje sumnjate da dijele vašu adresu i sve situacije u kojima ne želite da koristite svoju pravu adresu.

U zavisnosti od usluge koju koristite, poruke primljene na tu adresu možete čitati na web interfejsu ili ih primati u stvarnom sandučetu.

kako očistit računar od virusa
Trebate email za jednokratnu upotrebu?

Postoji na desetine takvih servisa, a većina ih je zaista jednostavna za korištenje. Važno je pronaći onu koja nudi prave opcije za vas.

Zaštitite se od neželjene pošte (spam), aktivacijskih poruka sa brojnih stranica i neželjenih biltena.

Dakle, ako vam je potrebna povjerljiva adresa e-pošte za jednokratnu upotrebu, evo nekoliko odličnih opcija koje možete isprobati.

Važna napomena: Nikada nemojte koristiti ove usluge za osjetljive informacije ili poruke koje sadrže korisnička imena i lozinke koje želite zaštititi. Oni su prilično privatni, ali još uvijek nisu sigurni kao obični servisi e-pošte.

GuerrillaMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

GuerrillaMail je više od email adrese za jednokratnu upotrebu.

GuerrillaMail adresa nikada ne ističe. Da biste počeli koristiti GuerrillaMail, sve što trebate učiniti je odabrati svoje korisničko ime koje će biti vaša adresa e-pošte.

Možete odabrati ime koje želite i izabrati između sedam različitih domena. Možete odgovoriti sa GuerrillaMail-a, pa čak i priložiti datoteke.

GuerrillaMail filtrira neželjenu poštu i sva pošta se briše u roku od jednog sata.

Budući da vaša adresa traje zauvijek (osim ako joj ne kažete da vas zaboravi), možete je koristiti iznova i iznova. Sve što treba da uradite je da unesete istu adresu e-pošte da vidite svoje inbox.

GuerrillaMail vam omogućava da koristite pseudonime prilikom slanja e-pošte, tako da primaoci ne mogu pristupiti vašoj GuerrillaMail adresi.

Karakteristike: Čitanje, odgovaranje i prilaganje fajlova, stalna adresa sa pseudonimom, mail izbrisan za sat vremena.

10-minutna pošta

email za jednokratnu upotrebu

10 Minute Mail je jedan od najčešće korištenih web servisa za jednokratne e-mail adrese.

Korisnicima nudi mogućnost korištenja nasumično generirane, privremene e-mail adrese koja vrijedi 10 minuta. Možete osvježiti stranicu da vidite da li ste primili nove poruke.

Ispod polja sa adresom je upisano preostalo vrijeme za korištenje postojeće adrese.

U slučaju da vam treba više vremena, jednostavno kliknite na link koji kaže: „Treba mi još vremena! Daj mi još 10 minuta!” Odbrojavanje će početi ponovo od 10 minuta, a vaša jednokratna adresa e-pošte će ostati ista.

Karakteristike: Čitanje i odgovaranje, adresa traje 10 minuta, odbrojavanje se može obnoviti u bilo kojem trenutku.

FakeInbox

trebate email za jednokratnu upotrebu?

FakeInbox nudi lažne e-mail adrese koje se samouništavaju nakon 60 minuta. Sve adrese su na istom domenu – fakeinbox.com.

Sami odaberite korisničko ime ili prepustite usluzi da ga generiše za vas. Sa ovom adresom možete primati i slati poruke na FakeInbox interfejsu.

Odbrojavanje na dnu web stranice pokazuje koliko vam je vremena ostalo za vašu trenutnu adresu. Možete izbrisati adresu čak i prije isteka vremena korištenja. Ako vam treba dodatnih 60 minuta, možete ih dobiti.

Karakteristike: Pročitajte i odgovorite, adresa i poštanski sandučić se brišu za 60 minuta (može se produžiti).

MailCatch

trebate email za jednokratnu upotrebu?

MailCatch vam omogućava korištenje mailcatch.com e-mail adrese prije pristupa samoj web stranici.

Samo zapamtite neko nasumično korisničko ime i zatim usmjerite svoj pretraživač na korisničko ime.mailcatch.com da provjerite vašu poštu.

Kao i kod GuerrillaMail-a, sve što je potrebno osobi za pristup ovom poštanskom sandučetu je korisničko ime. MailCatch je samo za čitanje, što znači da ne možete odgovoriti na dolaznu poštu.

Sve poruke na MailCatch-u se brišu nakon kratkog vremena (od nekoliko sati do nekoliko dana).

Karakteristike: Samo za čitanje, stalna adresa sa pseudonimom, kreirajte adresu e-pošte bez posete sajtu, e-pošta se briše nakon nekoliko sati do dana, jedinstveni URL za vaš inbox.

AirMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

Za razliku od drugih usluga, na AirMailu možete generirati samo nasumične adrese (ne možete unijeti željeno korisničko ime).

Međutim, možete ih generirati jedan za drugim dok ne pronađete nešto što vam se sviđa.

Kada pronađete adresu koja vam se sviđa, možete je dati kome želite i primati poštu na nju. Ovdje postoji najmanje pet domena za korištenje.

Zračna pošta radi gotovo kao prava e-mail usluga.

Dobijate zvučno obavještenje odmah kada stigne nova e-pošta, a svoje poruke možete provjeriti iz bilo kojeg pretraživača na bilo kom računaru kopiranjem URL-a svog prijemnog sandučeta.

Adresa će trajati sve dok je provjerite. Ako prestanete, samouništit će se nakon 24 sata.

Karakteristike: Samo za čitanje, adresa se briše nakon 24 sata, može joj se pristupiti sa jedinstvenim URL-om, zvučnim obavještenjem, HTML pretraživačem.

EasyTrashMail

trebate email za jednokratnu upotrebu?

EasyTrashMail ima malo drugačiji pristup e-pošti za jednokratnu upotrebu. Da bi usluga funkcionisala potrebno je da navedete svoju pravu e-mail adresu, a sve poruke poslate na jednokratnu adresu automatski se prosleđuju u uobičajeno sanduče.

Usluzi dajete svoju pravu adresu e-pošte i birate koliko dugo želite da vaša jednokratna adresa traje. Postoji mnogo opcija, u rasponu od 15 minuta do 1 mjeseca.

Nakon što kliknete na “Kreiraj”, dobit ćete nasumično odabranu e-mail adresu na easytrashmail.com i dok traje, sve ćete dobiti direktno na vaše pravo poštansko sanduče (bez otkrivanja vaše prave adrese).

Karakteristike: Treba dati pravu e-mail adresu, nije web interfejs, adresa može trajati od 15 minuta do 1 mjesec, zaštita prave adrese.

Mailnesia

trebate email za jednokratnu upotrebu?

Mailnesia je slična GuerrillaMailu i MailCatchu po tome što nikada ne ističe, samo briše poštu, a svojoj e-pošti možete pristupiti sa svojim korisničkim imenom.

I ovdje možete postaviti pseudonim za svoju pristiglu poštu, tako da ne morate dati pristup svima koji vide vašu adresu.

Mailnesia dolazi na devet različitih jezika, ima punu HTML podršku i automatski klik na poruke za aktivaciju.

To znači da ako koristite ovu adresu za prijavu na uslugu ili web stranicu, Mailnesia će automatski kliknuti na vezu za potvrdu, a da vi ne morate ništa učiniti.

Karakteristike: Samo za čitanje, stalna adresa sa pseudonimom, e-pošta se briše nakon nekoliko sati do dana, dolazi na devet jezika, automatski klik na e-mail za aktivaciju. Izvor: oblakznanja.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija spot_img

drugi upravo čitaju

Zašto žena vara

Zašto žena vara u vezi ili braku pitanje je koje si postave svi muškarci dok razmišljalju o svojoj partnerici. Kroz povijest je uvijek nekako bilo...

Najbolji programi za grafički dizajn

Grafički dizajn se smatra jednim do najpoželjnijih i najtraženijih zanimanja u 21. vijeku. Gotovo da ne postoji kompanija koja ne zapošljava dizajnere, pa makar...

može te zanimati

4 najbolje aplikacije za čuvanje i prijenos poslovnih dokumenata

Budite dosljedni u načinu spremanja i organizaciji dokumenata. Izaberite platformu za spremanje i počnite sortirati stvari u fascikle. Backup podataka uvijek je važan segment ozbiljnog...

Kako uštedjeti novac? 8 savjeta za brzu štednju

Štednja novca za neke je samo mašta međutim i s manjim prihodima moguće je štedjeti. Najlakši način da uštedite je da stvorite naviku štednje,...

Ulaganje u ekonomsko osnaživanje žena nije samo ispravna, nego i pametna stvar

Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini, osvrnula se na osnaživanje žena i žensko liderstvo, te govorila o podršci programu Ženska mentorska...

Nova kampanja Addiko Banke / “Ako je život trka, mi vam dajemo prednost za pobjedu”

Nova kampanja Addiko Bank Sarajevo nosi simboličnu poruku “Ako je život trka, mi vam dajemo prednost za pobjedu”. Razlog za to leži u činjenici da...

Isplati li se uložiti u apartmane? Donosimo 10 prednosti za sve iznajmljivače

Rijetko ćete čuti vlasnika apartmana kako se hvali odličnom sezonom i kako je zadovoljan svojim poslovanjem. Češće ćete čuti kako su podignuti iznosi paušala,...

Putuj više, troši manje: 5 savjeta za jeftina putovanja

Od mame sam naslijedila ljubav prema putovanjima, no ne i ogroman novac da ih financiram! Šalu na salu na stranu, mada se ne šalim...

Svaki vikend je shopping vikend uz Addiko Mastercard kartice

Popusti pri kupovini kod odabranih trgovaca za plaćanje bilo kojom Addiko Mastercard karticom. Užitak u kupovini od ovog vikenda je još veći, posebno ako imate...

Kako napraviti mrežni kabel u 11 koraka

U ovom detaljnom uputstvu s četiri različita videa saznat ćete kako napraviti mrežni kabel u 11 koraka. Koraci u nastavku pružaju smjernice za izradu Ethernet...

Kako naći posao u inostranstvu?

Razmišljate da se zaposlite u inostranstvu? Ukoliko je odgovor na pitanje DA, onda nastavite da čitate dalje. U tekstu ćemo objasniti kako naći posao u...

Karta Njemačke

Karta Njemačke je bitna za svakog ko putuje Europom. Auto karta Njemačke u visokoj rezuoluciji je besplatna za preuzimanje i nalazi se na dnu ovog...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz poslovnog sektora Objavom javnog poziva za učešće u programu „Ženska Mentorska Mreža“ i zvanično je najavljen...

Evo zašto je privatni smještaj i na dobroj lokaciji često niže kvalitete

Najteže je gledati prilike oko sebe, pogotovo u svojoj obitelji, a ne imati mogućnost iskoristiti iste. U privatnom smještaju, prilika je ako primjerice naši...