back to top

Najveća Platforma Za Rezervaciju Smještaja na Balkanu

Sigurno se pitate koja je to najveća platforma za rezervaciju smještaja na Balkanu.

Protekla godina koju je okarakterisala već uveliko poznata pandemija donijela nam je toliko restrikcija i ograničenja, da smo gotovo i zaboravili putovati. Međutim čak i sa slobodom kretanja koju smo imali zaboravili smo na naš lokalni turizam i na prelijepe lokacije koje se mogu posjetiti. Svi smo previše se fokusirali na Španiju, Grčku, Tursku, Italiju i ostale Europske zemlje, a zaboravili na naš prelijepi Balkan.

Danas vam predstavljamo koja je to najveća platrofma za rezervaciju smještaja na Balkanu i neke od najboljih destinacija koje ima u svojoj ponudi. Sigurni smo da ste se svi odvikli od stresnog organiziranja ljetovanja, zimovanja ili kratkih putovanja za vikend. Zbog toga smo odlučili da pronađemo stranicu koja će vam biti od velike korisit. 

Bookaweb Travel sajt je kreiran kako bi vama učinio putovanja što ugodnijim, te je na vama samo da se prepustite avanturi, a Bookaweb odradi ostalo. Neka vaše naredno putovanje bude na Balkanu, otkrijte čari koje vam se kriju u vašem dvorištu i u vašoj okolini. Bookaweb vas vodi na putovanja kroz dva najpopularnija grada u Srbiji, tačnije u prelijepi Beograd i Novi Sad koji odište pozitivnom energijom.

Također tu su i putovanja na slavni Zlatibor i Kopaonik koji će vas očarati svojom prirodnom ljepotom.

Otkrijte čari BeogradaSigurno se pitate koja je to najveća platforma za rezervaciju smještaja na Balkanu.

Često se kaže da je Beograd, Balkanska verzija New York – a odnosno grad koji nikada ne spava. Posjetite Beogradsku tvrđavu koja je sagrađena u prvom vijeku kao drvena palisada sa zemljanim bedemima, kasnije se kroz vijekove razvijala u rimski kastrum, bizantijski kastel, srednjovjekovnu tvrđavu i na samome kraju u austrijsko artiljerijsko utvrđenje. Mnogo historije se nalazi u ovoj tvrđavi, te je jednostavno morate otkriti sami kako bi dobili pravi osjećaj.

Možda više volite otvorene prostore, te vam preporučujemo Knez Mihailovu ulicu koja stoji kao najstarija i najznačajnija ulica u cijelome Beogradu. Nastala je krajem 70 – ih godina 19. vijeka, a ime je dobila po Knez Mihailu koji je dugo godina pratio i podržavao izgradnju i napredak grada. Ovom ulicom su hodali mnogi mnogi narodi i mnogo civilizacija ostavilo je svoj znak, svoje korake na ovoj ulici ostavili su Rimljani, Turici, Austrijanci.

najveća platforma za rezervaciju smještaja na balkanu
Knez Mihajlova ulica

Skadarlija je također jedna veoma poznata ulica u Beogradu i nalazi se blizu Narodnog pozorišta. Priča iza ove ulice je ta da se veliki broj glumaca i umjetinika šetao ovom ulicom i da su svi oni kročili ovom ulicom nakon predstave kako bi došli do svoje omiljene kafane. Ubrzo glumci naseljavaju ovo područije, te u 19. vijeku gotovo svo stanovništvo ove ulice bili su glumci, upravo ovo je čar koja krasi ovu ulicu, a i Beograd.

Naravno tu je još mnogo mjesta kao što su: Hram Svetog Save, Ada Ciganlija, Tašmajdan, Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle.

Mnogo lokacija, a cijene hotela su sve veće i veće upravo tu dolazi Bookaweb koji nudi opciju rezervacije stan na dan u Beogradu. Stan na dan je odličan način kako da posjetite Beograd, a da pri tome ne potrošite mnogo novca za smještaj.

Osjetite energiju Novog Sada

Kada govorimo o Novom Sadu ne možemo, a da ne spomenom Exit jedan od najvećih muzičkih festivala na cijelome svijetu. Nije slučajnost što je Exit svoje mesto pronašao upravo u Novom Sadu, ljudi i cijela energija ovog grada odiše pozitivom i osmijehom.

Naravno nije samo Exit glavna atrakcija Novog Sada tu su i prelijepe ulice, stara gradska arhitektura, gdje skoro svaka zgrada ili kuča može se gledati kao umjetničko dijelo. Mnogo modernizacije zahvatilo je Novi Sad, ali to nije promijenilo duh ovog grada, upravo je ta modernizacije donijela nešto novo i posebno Novom Sadu. Novi Sad je jedna od ljepših gradova koji je dobro ukomponovao moderno sa tradicionalnim.

Prelijepi Dunav koji teče kroz Novi Sad, zajedno sa arhitekturom, lijepim i historijski velikim mjestima koje možete posjetit čine ovaj grad posebnim. Predlažemo da se prošetate preko tri novosadska mosta kako bi najbolje upili ljepotu ovog grada. Možda bi bilo bolje da proštetate Dunavskom ulicom koja se smatra čuvarom Novog Sada i njegove historije.

Dunavska ulica

Na samome ulazu u ulicu možete vidjeti dvije najznačajnie građevine, a to su Gradska biblioteka koja je osnovana 1885. godine i kuća koja je svima poznata pod nazivom „Kod belog lava“. Smatra se da se u dvorištu ove kuće nalazi bunar koji datira još iz 1721. godine.

Ne možete doći u Novi Sad, a da ne posjetite Petrovaradinsku tvrđavu koja je ujedno i smibol Novog Sada. Kroz svoju duboku historiju na ovim zidinama kročili su razni narodi i vodile se velike bitke. Austrija je izgradila ovu čuvenu tvrđavu u periodu od 1692. do 1780. godine kako bi se bolje branila od Turaka.

Kao i sa Beogradom, preporučujemo vam da koristite Bookaweb i opciju stan na dan Novi Sad. Ova opcija će uveliko učinit vaš boravak u Novom Sadu ugodniji i jeftiniji.

Uživajte u svježini Zlatibora

Zlatibor je destinacija koju bi svi mi barem jednom u životu trebali posjetiti. Smatra se kao najposjećenija planina u Srbiji, a ovu titulu sigurno nije dobila bez razloga. Prekrasna planina koja nudi mnog toga, pogotovo u današnje vrijeme pandemije gdje svi pokušavamo da što zdravije živimo. Nema boljeg lijeka za virus od svježeg i čistog planinskog zraka, a mi smo to gotovo i zaboravili.

Zbog toga je potrebno da se vratimo na početak i da se vratimo u prirodu, da proštetamo Zlatibroskim šumama i svjedočimo zalasku sunaca koji nudi Zlatibor. Spoj prirode i raznih aktivnosti znači da na Zlatiboru vaše vrijeme uzalud neće biti potrošeno. Povedite vašu porodicu na odmor za vikend ili se već pripremite za narednu sezonu zimovanja i novogodišnjeg dočeka.

Zlatibor

Apartmani Zlatibor sa Bookaweb – om ne moraju koštati bogatstvo, čak šta više oni su vrlo povoljni i kvalitetni. Uživajte u prekrasnim zimskim nočima, jedite kvalitetnu i raznovrsnu hranu, sami ili sa društvom Zlatibor vas neće ostaviti ravnodušnim.

Idealan je za mlade parove koji žele da provedu par romantičnih noći zajedno, u ovu svrhu nema bolje lokacije od Zlatibora koji nudi najbolji pogled najkvalitetnije vino i najbolju hranu. Nemojte čekati i zaboraviti šta imate praktično u svom dvorištu naredni odmor provedite na Balkanu i iskusite sve ljepote koje Balkan može da ponudi, a sve to zajedno sa Bookaweb – om.

drugi upravo čitaju

11 praktičnih saveta za zdravu kosu i njen brži rast

Gotovo svaka dama je u nekom periodu života bila nezadovoljna izgledom svoje kose, jer bujan skalp u znatnoj meri doprinosi zdravom izgledu. Mnogima je...

Kako smanjiti otpad hrane na minimum?

U povodu Svjetskog dana hrane Željka Maras, osnivačica brenda Jedem doma, savjetuje vam kako se možete početi racionalnije odnositi prema hrani i kako smanjiti...

Vaš pouzdani izvor za nove i polovne auto delove

U svetu gde se automobilizam rapidno razvija, a potreba za kvalitetnim i pristupačnim auto delovima konstantno raste, pojava web sajta Autodelovi.com predstavlja revolucionarni korak...

može te zanimati

Kako prestati sumnjati u partnera

Kako prestati sumnjati u partnera i zašto je povjerenje bitno u svakoj vezi. Da li ste ikada 100% sigurni? Povjerenje je jedna od osnova svake...

Izbjeljivanje zuba kod kuće: 3 prirodne paste za izbjeljivanje

Uz nekoliko trikova izbjeljivanje zuba kod kuće nikada nije bilo lakše. Od proizvoda za izbjeljivanje i tretmana za izbjeljivanje kod zubara zubi vremenom mogu postati...

Sta Dijete Treba Da Zna Prije Polaska u Skolu

Šta dijete treba da zna prije polaska u školu? Svaki se roditelj teško miri sa činjenicom da njegova djeca odrastaju. Prva zvanična stepenica koja nas...

Veza sa udatom ženom – Da li ima budućnosti?

Veza sa udatom ženom često se traži samo zbog seksa.  Međutim, još češće je se ljubavna veza sa udatom zenom pretvori u ljubav. Mnogi muškarci...

Zašto žena vara

Zašto žena vara u vezi ili braku pitanje je koje si postave svi muškarci dok razmišljalju o svojoj partnerici. Kroz povijest je uvijek nekako bilo...

Kako ukloniti celulit?

Celulit je izraz kojim se opisuje specifičan kozmetički problem. Koža zahvaćena celulitom ima grudvice, izbočine i udubljenja i nije glatka, ravna i zategnuta. Ovakav izgled...