Naučite ispravno koristiti torrent

Ponekad nam je potrebno da preuzmemo određeni program besplatno zbog toga je dobro da naučite ispravno koristiti torrent

Skidanje filmova, muzike, igrica i razne vrste softvera možete učinit besplatno sa torrentom. Skidanje je vrlo jednostavno i generalno se sastoji iz dva glavna dijela, a to su: pronalaženje željenog torrenta bio on muzika, igrica ili film i naravno njegovo skidanje preko torrent programa. Brzina kojom će se određeni fajl skinuti uveliko zavisi od brzine vašeg interneta.

Instalacija uTorrenta

Prije nego što započnemo sa skidanjem raznih datoteka potrebno je da instaliramo torrent program, a najpopularniji je trenutno uTorrent. Torrent program je besplatan u potpunosti dakle, vi ga samo trebate skinuti i spreman je za korištenje.

Kako pronaći željeni fajl

- Oglašavanje -

Nakon preuzimanja i instaliranja uTorrenta, potrebno je da preuzmemo željeni fajl. Preuzimanje se vrši preko popularnih stranica kao što su: the pirate bay, kickasstorrent, torrentz, itd. Izaberite stranicu koja se vama najviše sviđa i ukucajte željenu datoteku koju planirate preuzeti. Ako je to recimo određeni film ukucajte naziv filma, ako je igrica naziv igrice, itd.

naučite ispravno koristiti torrent

Vrlo je bitno da obratite pažnju na oznake „SE“ i „LE“, potrebno je da izabrete datoteku sa što većim brojem SE (seedera), a što manjim brojem LE (leechera). Nakon pretrage kliknite na željeni torrent, a zatim na „get this torrent“, kada skinete željeni torrent otvorite ga i automatski vam se pali vaš uTorrent. Kliknite na opciju OK i preuzimanje će početi. Kada se skidanje završi, torrent će biti označen sa natpisom „seeding“, vi tada kliknite na vaš torrent i pritisnite „delete“ kako biste ga obrisali jer vam više nije potreban.

Datoteka koju ste skinuli naći će se u određenom folderu na vašem računaru, a to je najčešće download folder. Budite vrlo opasni, datoteke na stranicama kao što su the pirate bay mogu biti pune virusa stoga svaku datoteku koju skinete skenirajte anti virusom kako bi u potpunosti znali da ste sigurni i da se nećete zaraziti virusom.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Zanimljivosti