Potrošiti sebe ili novac? 5 konferencija o novcu, poduzetništvu i investiranju

31.03. održana je 5. konferencija o novcu, poduzetništvu i investiranju u organizaciji portala Žene i novac, ujedno i prva takva izvan Zagreba. U Splitu je ugošćeno stotinjak sudionika iz Hrvatske i regije koji su imali prilike slušati predavanja o aktualnim poduzetničkim temama u dinamičnom formatu.

Konferenciju je otvorila Manuela Šola, direktorica i vlasnica PR agencije Komunikacijski laboratorij i predsjednica Nadzornog odbora HUP-a, koja je u razgovoru s Kristinom Ercegović otkrila i da je za kreiranje brenda najvažnije da on bude dosljedan svojim vrijednostima. Nakon nje, Mirela Španjol, konzultantica i vlasnica Ciceron komunikacija, pokazala je kako različiti obrasci koje smo usvojili djeluju na naš posao i obiteljski život, naglasivši da uvijek moramo sagledati što je to u nama što nas potencijalno čini nezadovoljnima.

Daleko od rekorda prodanih nekretnina u Hrvatskoj

Jan de Jong, Nizozemac koji je s 22 godine doselio u Hrvatsku današnji direktor i suosnivač poznate tvrtke Webpower Adria, osvrnuo se na život u Hrvatskoj naglasivši da je upravo to bila jedna od najboljih životnih odluka: Hrvatska je prvenstveno sigurna i mirna zemlja u kojoj se ne trebam bojati za svoje četvero djece. Na tome treba biti zahvalan. – dodao je.

Jelena Kravoščanec Todorović, direktorica vodeće agencije za nekretnine Operete, otkrila je kako isplativo ulagati u nekretnine i koji su razlozi i trendovi porasta cijena nekretnina. U najnovijim pokazateljima o broju prodanih nekretnina u Hrvatskoj, objavljen je podatak kako taj broj danas seže tek 91 020, za razliku od 2007. kada je prodano 145 475 nekretnina.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Sonja Čuljak, HR stručnjakinja, vlasnica Serve Consulting i HR direktorica Emovis tehnologije otkrila je kako pronaći i zadržati zaposlenike, a Anamarija Đerek, direktorica prodaje Merkur osiguranja objasnila je zašto je važno ulagati u osiguranje, naglasivši kako upravo žene, zbog brojnih privatnih i poslovnih obveza, često zanemaruju sebe i vlastito zdravlje. Dodala je i kako je upravo Merkur osiguranje osim mogućnosti osiguranja nekretnina, omogućilo i razne specijalističke preglede, laboratorijske analize, sistematske preglede, savjetovanja, ali i odmor u wellnessu.

Novac je kao odnos: Potrebno je u njega ulagati

Irena Orlović, vlasnica izdavačke kuće te privatne osnovne i srednje škole Harfa, definirala je vlastiti odnos prema novcu kao odnos, ali i resurs za bolji život. Energična sam, uvijek bacam neku kontru onako kako me inspiracija ulovi, a najveća pogreška koju sam napravila dogodila se upravo onda kad sam pokušala štedjeti – dodala je Irena i nasmijala publiku.

Vlastite poduzetničke priče ispričali su i vlasnici OPG-a na području Dalmacije, Indira Vrgoč, vlasnica OPG-a Aromadria, Ana Matulić, suvlasnica OPG-a Matulić, Matea Vuletić, vlasnica OPG-a Mandarinet, Dragana Gagić, vlasnica OPG-a Degarra i Ante Sladić, vlasnik OPG-a Ante Sladić, koji su se složili kako su za uspjeh svakog OPG-a, osim kvalitete, važni i brendiranje, dizajn proizvoda i ambalaža.

Martina Drezga, suvlasnica Drezga d.o.o. i maloprodajnog lanca Pile i vile ispričala je svoj poduzetnički put koji je započeo preuzimanjem obiteljskog biznisa, a ispričala je i jednu anegdotu: Prijatelj je vlasnik restorana i ponudio mi je da usred sezone u njegovom objektu perem suđe. To mi je pokazalo koliko je to fizički težak posao, ali i koliko su neka iznimno važna radna mjesta zanemarena. – dodala je. Pohvalila se i kako njeni zaposlenici imaju razne benefite, a jedno od njih je i skraćeno radno vrijeme i well being budžet.

42% više rezervacija imaju apartmani s profesionalnim fotografijama

Anamarija Cicarelli, izdavačica časopisa Apartman Plus, vlasnica i direktorica Interligo d.o.o., naučila je prisutne na koji način se isplati ulagati u apartmane te je istaknula koliko su za rezervaciju smještaja važne kvalitetne fotografije. Glorija Matić i Mia Šoškić, vlasnice ugostiteljskih objekata Point u Makarskoj i UpCafe u Splitu, objasnile su kako uspjeti u ugostiteljstvu, a Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, obradila je važnu temu o tome kako biti i ostati sam svoj gazda, a ne rob svog posla, istaknuvši kako su ključna pitanja u biznisu koliko naš posao može funkcionirati te rasti i razvijati se bez nas, a upravo to možemo postići postavljanjem sistema i izborom pravih ljudi.

Konferenciju su zaključili Hrvoje Serdarušić koji naveo je 10 najčešćih financijskih pogrešaka kod poduzetnika te njegov suradnik Predrag Novačić koji je pojasnio pojedinosti portala Bon.hr i kako ih najbolje iskoristiti.

Koliko je na ovakvim konferencijama važan networking dokazala je dvorana koja je ostala popunjena još dugo po završetku konferencije. Gosti su imali prilike uživati u specijalitetima Sana delikatesa, ali i degustaciji proizvoda lokalnih OPG-ovaca.

Veliko hvala Opereti, Merkur osiguranju, Sana delikatese, vinarijama Degarra i Ante Sladić, OPG Mandarinet, Aromadria, Matulić, Zadružna pivovara Brlog i časopisu i portalu Poduzetnik što su prihvatili podržati ovaj edukativni sadržaj.

Iduća konferencija održat će se u Opatiji i potom u Zagrebu, a detaljnije o tome uskoro.

Foto: Žene i novac

zeneinovac.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Kako dobiti kreditnu karticu?

Kako dobiti kreditnu karticu u obližnjoj banci saznajte u ovom tekstu posvećenom upravo ovoj tematici.  Kreditna kartica služi svakome za lako upravljanje svojim financijama. Kreditnim...

Promjena lične karte – gdje i po kojoj cijeni?

Promjena osobne iskaznice u Hrvatskoj elektroničkim putem Sjećate li se čekanja u dugim redovima Policijske uprave kada ste trebali zamijeniti osobnu iskaznicu jer vam je...

Šta je novac?

Šta je novac i kakvu ulogu ima u današnjem društvu. Novac je roba koja čini vrijednosni ekvivalent svakoj drugoj robi. Novac je sredstvo koje je...

može te zanimati

Želite pisati? Evo kako objaviti svoju knjigu

Ljudi me i dalje pitaju i to mi je i dalje jako čitan blog – kako napisati i izdati knjigu, koliko to košta,...

Posao Tuzla, pogledajte najnovije konkurse za posao

Najnoviji konkursi za posao Tuzla U potrazi ste za novim profesionalnim izazovima u Tuzli? Grad koji se neprestano razvija i pruža širok spektar mogućnosti za...

7 stvari koje trebamo znati kada upisujemo školu stranih jezika

Često se kaže koliko stranih jezika govorite, toliko vrijedite, što i nije daleko od istine. Strani jezik je kompetencija koja nam je svima...

Rođendanske čestitke izraz ljubavi i poštovanja

Rođendanske čestitke nisu samo komadić papira ili digitalna poruka, one su odraz pažnje, ljubavi i naklonosti.  Kad šaljemo rođendanske čestitke, ne izražavamo samo radost zbog...

Kako uplatiti novce na bankomatu?

Kako uplatiti novce na bankomatu bez naknade i dodatnih troškova saznajte u ovom tekstu. S naših računa u bankama često uzimamo novce, no postoje i...

SEO optimizacija web stranice za početnike (check lista)

Zanima vas kako se radi SEO optimizacija web stranice? SEO optimizacija web stranice i tekstova koje pišete, možete poboljšati rangiranje na tražilicama i dobiti više...