3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

3 magične biljke – Uvod

Napretkom medicine mnoge bolesti su iskorenjene, a mnogi sindromi i nedostaci se uspešno mogu lečiti i tretirati posredstvom različitih suplemenata.

Suplementi se danas koriste za neverovatan spektar različitih stanja i za sasvim različite potrebe, a mnogi se baziraju na biljnim sastojcima, tradicionalnim receptima i biljkama.

Poslednjih godina i na našem tržištu pojavile su se biljke sa Dalekog ili Bliskog istoka, iz Sibira, Južne Amerike ili Aljaske. Prosto, toliko toga se već može pronaći, toliko se toga reklamira, a koliko ove biljke upakovane u kapsule zaista pozitvno mogu delovati na zdravlje muškarca, a samim tim i na njegovu potenciju i dalje se otkriva i dokazuje.

Mnogi se slažu da se treba savetovati sa stručnim licima pre nego se započne sa ispijanjem tih suplemenata.

Koje su to biljke za koje postoje dokazi da poboljšavaju libido i koje pozitvno rešavaju probleme erektilne disfunckije?

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu
3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Maka

Ova biljka zapravo je koren koji originalno potiče i može se naći u Peruu, na padinama i vrhovima južnoameričkih Anda.

U tradicionalnim kulturama i plemenima koja su naseljavala ovo područje maka je oduvek važila za biljku koja podstiče seksualni nagon, da bi u modernije vreme istraživači potkovani tim predznanjem pokušali da otkriju tajnu koju za sobom vuče ova mistična i vrlo moćna biljka.

Peruanska maka za potenciju čini čuda, što dokazuju višegodišnja ispitivanja i ispovesti zadovoljnih korisnika, ali ona može imati i druge benefite poput rešavanja disbalansa hormona što takođe pozitivno deluje na seksualnu energiju i potenciju kako kod žena tako i kod muškaraca.

Takođe, ova “zlatna” biljka kontinuiranom konzumacijom osim impotencije uspešno rešava i poboljšava raspoloženje, smanjuje anksioznosti i ublažava simptome depresije.

Damiana

Damiana ili Damjana je biljka koja se smatra prirodnim stimulansom koji utiče na seksualnu želju, izdržljivost i povećan energetski nivo što osim u seksualnom smislu može pozitvno uticati i kod osoba koje se bore sa depresijom.

Predivan žuti cvet koji cveta iz ove žbunaste biljke svoje stanište ima u Meksiku i ostatku Centralne Amerike.

Damiana je u različitim studijama pokazala pozitivne rezultate na seksualnu želju i zadovoljstvo mušakaraca i žena. U jednoj studiji je čak 74 odsto žena koje su uzimale suplement prijavilo vidno poboljšanje ukupnog seksualnog zadovoljstva, ali se i dalje istražuje kako bi se otkrile sve prednosti koje ova biljka pruža onima koji je konzumiraju kroz tablete.

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Ašvaganda

Još jedna iz reda mističnih biljaka sa moćnim afrodizijskim karakteristikama koja se originalno može pronaći u Indiji, delovima Afrike, kao i na Bliskom istoku.

Ašvaganda podstiče cirkulaciju krvi, čime stimuliše pojačanu energiju, a samim tim i osnažuje libido, ali korisna je i u ublažavanju i amortizaciji stresa.

Jedna studija koja je sprovedena na 64 osobe pokazala je da su oni koji su na dnevnoj bazi konzumirali oko 600 miligrama ekstrakta korena ašvagande, tokom 60 dana, osetili značajan pad nivoa kortizola, što je dokazano i rezultatima krvi.

Ako se zna da je stres možda i najveći neprijatelj kvalitetnog seksualnog života, onda je i ovo dejstvo ašvagande pogodno za poboljšanje potencije i nivoa seksualnog uzbuđenja.

Takođe, ašvaganda povećava nivo testosterona što je dokazano u još jednoj studiji u kojoj je učešće uzelo 60 muškaraca. Oni su u organizam unosili 5.000 miligrama korena ašvagande dnevno tokom tri meseca, što je ne samo da je dovelo do osetnog pada nivoa kortizola uzrokovanog stresom, već se i nivo testosterona umnogome podigao i došlo je do poboljšanja kvaliteta sperme.

Kako izabrati pravu biljku i kako je dozirati?

Različite biljke mogu imati različite efekte na različite ljude. Ovo je prvo i osnovno pravilo koje uvek valja imati na umu, a efekti će biti najuočljiviji ukoliko se suplement bude dosledno i redovno uzimao u preporučenim dozama.

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Takođe, mnogi suplementi kombinuju gorespomenute biljke zajedno sa danas popularnim CBD-om, koji ima umirujuće dejstvo.

Što se tiče količine i doziranja, to osim što zavisi od preporučene doze koja se gotovo uvek navodi na pakovanju, zavisi i od godina, tipa građe, gojaznosti, kvaliteta sna i mnogih drugih faktora. Doslednost je bitna kako u životu, tako i u borbi protiv erektilne disfunkcije.

Važno je ponoviti: Ukoliko imate neke pridodate dijagnoze, osnovne bolesti ili ukoliko već pijete druge lekove, pre početka konzumacije ovih stimulansa obavezno se posavetujete sa svojim izabranim lekarom.

Preporuka:

FIlmovi o sportskom klađenju

Joga – tradicija duga 5 hiljada godina ili samo prolazni trend?

25 Instagram savjeta koje trebate znati u 2023 godini

Kako uneti posebne simbole i emotikone pomoću tastature u Windows-u?

Najbolji programi za grafički dizajn

Zdravo mršavljenje za žene

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

drugi upravo čitaju

Fudbalski.com: Vaša Sveobuhvatna Fudbalska Destinacija

U digitalnom dobu u kojem živimo, informacije su postale brže dostupne nego ikada. Ali kada je reč o sportu, posebno fudbalu, važno je da...

Savjeti za online kupovinu dječije odjeće: Kako izabrati pravu veličinu i kvalitet

Savjeti za online kupovinu dječije odjeće kako bi izabrali pravu veličinu i kvalitet Online kupovina dječije odjeće postala je sve popularnija i praktičnija opcija za...

Sve što treba da znate ako želite figuru peščanog sata

Lepotice sa figurom peščanog sata uglavnom viđamo na bilbordima, naslovnicama modnih magazina, društvenim mrežama i svečanostima na crvenom tepihu. Poznate ikone lepote kao što su...

može te zanimati

Prostamid u apotekama – Da li se može kupiti i koliko košta?

Vjerujemo da ste svi čuli za Prostamid i da znate bar nešto o ovom čaju. U ovom tekstu ćemo razgovarati o tome koje su...

Prostamol uno akcija

Prostamol uno akcija jednog od najefikasnijih lijekova za liječenje upale prostate te svih ostalih problema koji se mogu pojaviti kod prostate. Sadrži prirodne, biljne sastojke...

Trakavica i drugi paraziti u organizmu

Trakavica i drugi paraziti, bakterije su jedni od glavnih uzroka kod većine bolesti. Ne samo da formiraju kolonije u stomaku već i u drugim...

Putovanje kolima kroz Evropu

Putovanje kolima kroz Evropu je jedna od najuzbudljivijih avantura koju možete doživeti. Ova vrsta putovanja vam omogućava da istražite različite gradove i zemlje na...

Kako spriječiti impotenciju?

Kako spriječiti u impotenciju

Kako GoSlim čaj pomaže u mršavljenju?

Čaj uz čiju pomoć ćete doći do željene figure za ljeto 2023. ! Dijete, treninzi, suplementi, detox programi sigurno ste probali sve kako biste izgubili...