back to top

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

3 magične biljke – Uvod

Napretkom medicine mnoge bolesti su iskorenjene, a mnogi sindromi i nedostaci se uspešno mogu lečiti i tretirati posredstvom različitih suplemenata.

Suplementi se danas koriste za neverovatan spektar različitih stanja i za sasvim različite potrebe, a mnogi se baziraju na biljnim sastojcima, tradicionalnim receptima i biljkama.

Poslednjih godina i na našem tržištu pojavile su se biljke sa Dalekog ili Bliskog istoka, iz Sibira, Južne Amerike ili Aljaske. Prosto, toliko toga se već može pronaći, toliko se toga reklamira, a koliko ove biljke upakovane u kapsule zaista pozitvno mogu delovati na zdravlje muškarca, a samim tim i na njegovu potenciju i dalje se otkriva i dokazuje.

Mnogi se slažu da se treba savetovati sa stručnim licima pre nego se započne sa ispijanjem tih suplemenata.

Koje su to biljke za koje postoje dokazi da poboljšavaju libido i koje pozitvno rešavaju probleme erektilne disfunckije?

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Maka

Ova biljka zapravo je koren koji originalno potiče i može se naći u Peruu, na padinama i vrhovima južnoameričkih Anda.

U tradicionalnim kulturama i plemenima koja su naseljavala ovo područje maka je oduvek važila za biljku koja podstiče seksualni nagon, da bi u modernije vreme istraživači potkovani tim predznanjem pokušali da otkriju tajnu koju za sobom vuče ova mistična i vrlo moćna biljka.

Peruanska maka za potenciju čini čuda, što dokazuju višegodišnja ispitivanja i ispovesti zadovoljnih korisnika, ali ona može imati i druge benefite poput rešavanja disbalansa hormona što takođe pozitivno deluje na seksualnu energiju i potenciju kako kod žena tako i kod muškaraca.

Takođe, ova “zlatna” biljka kontinuiranom konzumacijom osim impotencije uspešno rešava i poboljšava raspoloženje, smanjuje anksioznosti i ublažava simptome depresije.

Damiana

Damiana ili Damjana je biljka koja se smatra prirodnim stimulansom koji utiče na seksualnu želju, izdržljivost i povećan energetski nivo što osim u seksualnom smislu može pozitvno uticati i kod osoba koje se bore sa depresijom.

Predivan žuti cvet koji cveta iz ove žbunaste biljke svoje stanište ima u Meksiku i ostatku Centralne Amerike.

Damiana je u različitim studijama pokazala pozitivne rezultate na seksualnu želju i zadovoljstvo mušakaraca i žena. U jednoj studiji je čak 74 odsto žena koje su uzimale suplement prijavilo vidno poboljšanje ukupnog seksualnog zadovoljstva, ali se i dalje istražuje kako bi se otkrile sve prednosti koje ova biljka pruža onima koji je konzumiraju kroz tablete.

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Ašvaganda

Još jedna iz reda mističnih biljaka sa moćnim afrodizijskim karakteristikama koja se originalno može pronaći u Indiji, delovima Afrike, kao i na Bliskom istoku.

Ašvaganda podstiče cirkulaciju krvi, čime stimuliše pojačanu energiju, a samim tim i osnažuje libido, ali korisna je i u ublažavanju i amortizaciji stresa.

Jedna studija koja je sprovedena na 64 osobe pokazala je da su oni koji su na dnevnoj bazi konzumirali oko 600 miligrama ekstrakta korena ašvagande, tokom 60 dana, osetili značajan pad nivoa kortizola, što je dokazano i rezultatima krvi.

Ako se zna da je stres možda i najveći neprijatelj kvalitetnog seksualnog života, onda je i ovo dejstvo ašvagande pogodno za poboljšanje potencije i nivoa seksualnog uzbuđenja.

Takođe, ašvaganda povećava nivo testosterona što je dokazano u još jednoj studiji u kojoj je učešće uzelo 60 muškaraca. Oni su u organizam unosili 5.000 miligrama korena ašvagande dnevno tokom tri meseca, što je ne samo da je dovelo do osetnog pada nivoa kortizola uzrokovanog stresom, već se i nivo testosterona umnogome podigao i došlo je do poboljšanja kvaliteta sperme.

Kako izabrati pravu biljku i kako je dozirati?

Različite biljke mogu imati različite efekte na različite ljude. Ovo je prvo i osnovno pravilo koje uvek valja imati na umu, a efekti će biti najuočljiviji ukoliko se suplement bude dosledno i redovno uzimao u preporučenim dozama.

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Takođe, mnogi suplementi kombinuju gorespomenute biljke zajedno sa danas popularnim CBD-om, koji ima umirujuće dejstvo.

Što se tiče količine i doziranja, to osim što zavisi od preporučene doze koja se gotovo uvek navodi na pakovanju, zavisi i od godina, tipa građe, gojaznosti, kvaliteta sna i mnogih drugih faktora. Doslednost je bitna kako u životu, tako i u borbi protiv erektilne disfunkcije.

Važno je ponoviti: Ukoliko imate neke pridodate dijagnoze, osnovne bolesti ili ukoliko već pijete druge lekove, pre početka konzumacije ovih stimulansa obavezno se posavetujete sa svojim izabranim lekarom.

Preporuka:

FIlmovi o sportskom klađenju

Joga – tradicija duga 5 hiljada godina ili samo prolazni trend?

25 Instagram savjeta koje trebate znati u 2023 godini

Kako uneti posebne simbole i emotikone pomoću tastature u Windows-u?

Najbolji programi za grafički dizajn

Zdravo mršavljenje za žene

drugi upravo čitaju

11 praktičnih saveta za zdravu kosu i njen brži rast

Gotovo svaka dama je u nekom periodu života bila nezadovoljna izgledom svoje kose, jer bujan skalp u znatnoj meri doprinosi zdravom izgledu. Mnogima je...

Kako smanjiti otpad hrane na minimum?

U povodu Svjetskog dana hrane Željka Maras, osnivačica brenda Jedem doma, savjetuje vam kako se možete početi racionalnije odnositi prema hrani i kako smanjiti...

Vaš pouzdani izvor za nove i polovne auto delove

U svetu gde se automobilizam rapidno razvija, a potreba za kvalitetnim i pristupačnim auto delovima konstantno raste, pojava web sajta Autodelovi.com predstavlja revolucionarni korak...

može te zanimati

Kako prestati sumnjati u partnera

Kako prestati sumnjati u partnera i zašto je povjerenje bitno u svakoj vezi. Da li ste ikada 100% sigurni? Povjerenje je jedna od osnova svake...

Izbjeljivanje zuba kod kuće: 3 prirodne paste za izbjeljivanje

Uz nekoliko trikova izbjeljivanje zuba kod kuće nikada nije bilo lakše. Od proizvoda za izbjeljivanje i tretmana za izbjeljivanje kod zubara zubi vremenom mogu postati...

Sta Dijete Treba Da Zna Prije Polaska u Skolu

Šta dijete treba da zna prije polaska u školu? Svaki se roditelj teško miri sa činjenicom da njegova djeca odrastaju. Prva zvanična stepenica koja nas...

Veza sa udatom ženom – Da li ima budućnosti?

Veza sa udatom ženom često se traži samo zbog seksa.  Međutim, još češće je se ljubavna veza sa udatom zenom pretvori u ljubav. Mnogi muškarci...

Zašto žena vara

Zašto žena vara u vezi ili braku pitanje je koje si postave svi muškarci dok razmišljalju o svojoj partnerici. Kroz povijest je uvijek nekako bilo...

Kako ukloniti celulit?

Celulit je izraz kojim se opisuje specifičan kozmetički problem. Koža zahvaćena celulitom ima grudvice, izbočine i udubljenja i nije glatka, ravna i zategnuta. Ovakav izgled...