Kako instalirati FONT na računaru

Jeste li znali da na računar možete dodati nove fontove? Fontovi mogu promijeniti način prikazivanja teksta na računaru.

Nova slova mogu vam pomoći da tekst bude veći, gušći ili profesionalniji. Postoje mnogi fontovi s posebnom namjenom: za rođendane, čestitke, posjetnice itd.

Jednom kada se novi font instalira na vaš računar, on postaje dostupan za upotrebu u svim ostalim programima. Tako ćete npr. nakon instalacije pogledajte font u paketu Microsoft Office ili bilo koji drugi program u kojem imate mogućnost promjene izbora fonta.

FONT

Instalacija fonta je jednostavna. Nakon što preuzmete font koji želite instalirati, smjestite ga u određeni direktorij i slijedite donje upute, ovisno o operativnom sistemu instaliranom na računaru.

Proces instalacije

Kliknite opciju “Windows” u donjem desnom uglu ekrana. Kliknite na “Control Panel”. U podmeniju s lijeve strane odaberite “klasični prikaz”. Kliknite ikonu “Fontovi”. Zatim kliknite “Datoteka”, a zatim “Instaliraj novi font”.

- Oglašavanje -

Kako instalirati FONT na računaru

Odaberite mjesto pored direktorija u kojem se nalazi font koji ste preuzeli s Interneta i koji želite instalirati. Ako želite instalirati više fontova istovremeno, možete ih odabrati u množini držanjem tipke “Ctrl” na tipkovnici dok klikate na željene fontove.

Kliknite “Instaliraj” i instalacija će biti dovršena.

- Oglašavanje -
5 1 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Zanimljivosti