back to top

Najjaca Piva Na Svijetu

Najjača piva na svijetu obično imaju posebam ukus i nastali su u određenim uvjetima za piće.

Iako se većina najjačih piva na svijetu može naći izvan točionika, često su rijetka i skupa. Izuzetno jaka piva mogu se naći širom svijeta, u stilovima od belgijskog plavog ale do IPA-e.

Naša lista prikazuje jaka piva iznad 18 posto ABV, s jednim unosom po proizvođaču. Također dijelimo tajne kuhanja i pića za ove moćne smjese.

Za ovaj su popis mnoge od ovih mamutskih piva stvorene postupkom koji se naziva “frakcijsko zamrzavanje”. Djelomično smrzavanje uključuje hlađenje piva do temperature koja zamrzava vodu, ali alkohol ostane u tekućem stanju.

Iako BJCP smjernice za stil ne sadrže pivo iznad 14 posto ABV (Eisbock), pivovare koje su stvorile ove svoje kreacije plasiraju na tržište kao pivo. Zbog toga su na ovom popisu predstavljeni kao pića sa izuzetnim visokim postotkom alkohola.

Na sreću ljubitelja pive i pivskih fanatika, osnovna formula pive stoljećima ostaje ista: piva je fermentirani alkoholni proizvod pažljive kombinacije vode, slada, hmelja i kvasca.

Što se tiče moderne industrije piva, bez obzira na šest pakiranja koja uzmete iz vašeg lokalnog hladnjaka, trifecta od slada-hmelja-kvasca bit će tajna njegove slave.

Najjaca piva na svijetu – Top 7 lista!

Naravno, budući da je riječ o modernoj industriji piva, postoji i šansa da se netko malo nadahnuo i skuhao marelice, ili je možda pivo “uskakano” izuzetno dugo vrijeme – što je rezultiralo asertivnije gorkim okusom. Ali osnovna okosnica vaše pive ostaje  ista.

najjaca piva na svijetu
Najjaca piva na svijetu – Jeste li probali ovo?

Snake Venom – Najjaca piva na svijetu

 67,5 posto ABV

Snake Venom je tamno pivo s hmeljivim, sladnim, slatkastim okusom koji ne odaje visoki udio alkohola, iako opekline osjetite nakon nekoliko gutljaja.

Ovaj engleski ječmenjak napravljen je od škotske izvorske vode, dimljenog treseta slad, pivski kvasac i kvasac za šampanjac. Namijenjeno je tome da se pije ledeno hladan.

Snake Venom nastaje frakcijskim smrzavanjem, postupkom koji uključuje hlađenje piva do temperature koja zamrzava vodu, ali alkohol ostavlja u tekućem stanju. Pivar zatim uklanja led i dodaje etilni alkohol kako bi povećao ABV. Sa 67,5 posto ABV, ovo je pivo jače od većine votki ili viskija, koji obično imaju oko 40 posto ABV. Tipični ABV za engleski ječam je 8 do 12 posto.

Snake Venom je izuzetno gust, težak alkoholom i nekarboniran. Recenzije o njegovom okusu i pitkosti variraju. Neki kupci kažu da je tost i ugodan. Drugi ga uspoređuju s benzinom. Pivo dolazi s naljepnicom s upozorenjem da se pije po 35 ml odjednom, količina koja je u čaši.  Obično se prodaje između 75 i 80 dolara.

The end of history

55 posto ABV

Ova belgijska piva ima još uvijek status novog piva na tržištu. Izrađeno je samo 12 boca. Pivo je pomiješano s koprivom i bobicama smreke iz škotskog gorja, a zatim je djelomično smrznuto. Svaka je boca bila nagurana u životinju poput putnika, poput lasice, vjeverice ili zeca.

Boce koštaju oko 933 dolara za svaku. Svaki je kupac dobio dionički udio u pivovarskoj kampanji crowdfundinga “Equity for Punks USA”. Svrha kampanje bila je prikupiti 50 milijuna dolara kako bi BrewDog mogao otvoriti pivovaru Columbus, Ohio. U toj namjer su uspjeli,2018. godine otvorili su pivovaru u Columbusu.  

Ovo su Najjaca piva na svijetu – Espirit de Noël

 40 posto ABV

Ovo je svijetlo žuto destilirano pivo, glatkog osjećaja i nota drveta i čokolade. Služi se hladnom, na oko 50 stupnjeva Celzijusa. Espirit de Noël nastao je odležavanjem piva tri godine u hrastovim bačvama. Ovo pivo jedan je od primjera razvoja Italije u zanatskom pivarstvu. Espirit de Noël dolazi u bocama od pola litre, po cijeni od oko 40 dolara.

Schorschbock 57

 57,5 posto ABV

Pivo je tamnosmeđe i mutno, s vrlo malo karbonizacije. Neki su ga kupci opisali kao kušanje sojinog umaka i melase s jakim opeklinama. Drugi su mislili da je dimljen i orašast, s okusom tropskog ili grožđica. Pivo je slatko, te mnoge podsjeca na vino. Teško je pronaći ovaj njemački Eisbock s obzirom da je proizvedeno samo 36 boca s brojem. Boca od 40 ml košta oko 200 dolara.

najjaca piva na svijetu
Najjaca Piva na Svijetu – Samo za najhrabrije

Struise Black Damnation – Double Black

 26 posto ABV

De Struise, mikropivovara koju su razvili uzgajivači nojeva, stvara mnoge vrste piva Black Damnation. Black Damnation V – Double Black je carskia piva, koja obično ima ABV od 8 do 11 posto. Kupci su rekli da ovo gusto, masno pivo ima okus melase, kafe, čokolade i sladića.

Ovo tamno, dobro gazirano pivo napravljeno je pomoću frakcijskog zamrzavanja. Kupci preporučuju da se pije u malim dozama, poput 5 unci. Boca od 750 ml košta oko 50 dolara.

Samuel Adams Utopias

28 posto ABV-a

Ovo pivo je objavljeno svake dvije godine od 2002. godine, a posljednje pivo je objavljeno prošle godine (2019.). Zasluzeno je svrstano u najjaca piva na svijetu.

Utopias, pivo od starosti crvene bačve, razvilo se od poznate pivare Sam Adams Triple Bocka, rekordnih 17,5 posto ABV piva proizvedenog 1994. godine.

“Pivo je preraslo u Utopias kako je alkohol jačao”, rekao je Jim Koch, osnivač i pivar Samuela Adamsa.

Utopias je sastavljen iz knjižnice bačvi iz 1993. godine.

Posljednje izdanje ,iz 2019. godine, ima svijetli, voćni karakter povrh osnovnih okusa Utopije, vintage Port, fini konjak u tonu starog hrasta i stari sherry – s aromama hrasta i vanilije.

Utopiasin dodir Kosmic Mother Funka (kiselo pivo Samuela Adamsa) stvara kiselost koja naglašava voćne note piva. Zemljani funky tonovi potječu iz Brettanomycesa.

Pivo stoji u desecima bivših bačvi s alkoholnim pićima, od kojih se proizvodi škotski, Madeira vino, rum, viski, sherry, port, Aquavit i Calvados. Neke bačve imaju i preko 70 posto dokaza .

Pivari moraju pomiješati pivo s više od 30 posto ABV-a .

Preporučuje se piti u obrocima od jedne grame na sobnoj temperaturi. Najbolja čaša za upotrebu je čaša za rakiju ili Riedel čaša po mjeri. Utopija  najbolje leži prije ili poslije večere.

Samuel Adams izrađuje oko 20 000 porculanskih boca Utopije, od kojih svaka sadrži 25 unci. Cijena je otprilike 200 dolara po boci.

najjaca piva na svijetu
Najjaca piva na svijetu se prave od raznih sastojaka

Chocolate rain

između 16 i 21 posto ABV

Chocolate Rain je pivo odstajalo u bačvi koje je započelo kao pojedinačna verzija bačve The Bruery’s Black Tuesday Imperial Stout. Zasluženo se nalazi na listi najjaca piva na svijetu.

Ovo tamno, dekadentno pivo s relativno tankom bijelom glavom sada odležava u posebno odabranim bačvama od burbona sa svježim zrncima vanilije i kakao-grickalicama tvrtke TCHO, čokoladarije u San Franciscu.

Pivari dopuštaju ”čokoladnoj kiši”da upije ove okuse deserta nekoliko mjeseci, kasnije miješajući pivo po ukusu. Smjesa ima okus poput čokolade, vanilije, hrasta i burbona. Dobro se kombinira s kakao-nib gelatom.

Kupci Chocolate rain opisuju kao prženi slad, kavu, orašaste plodove i karamele, sirupaste teksture i gorkog završetka. Boca od 750 ml košta između 40 i 46 dolara.

Naravno, najbolje pivo mnogo bolje prija uz dobru muziku zato odvrnite omiljenu radio stanicu i uživajte u pivu!

Popularno: Kako Napraviti Aplikaciju Za Android!

drugi upravo čitaju

Kako iznenaditi partnera

Kako iznenaditi partnera za izbjegavanje monotonije u vezi ili braku. Pročitajte nekoliko super ideja. Svaka veza može zapasti u neku monotoniju, kod nekih veza do...

Apple iPhone SE Recenzija jeftinog iPhonea

Apple iPhone SE Recenzija otkriva karakteristike jednog od najjeftinijih Appelovih uređaja. Jeftin iPhone je ipak iPhone. Globalna pandemija je prometelima svima nama planove, pa je...

Sve Što Niste Znali o Vodki

Sve što niste znali o vodki na jednom mestu. Historija ovog pića koja potencijalno datira iz 8. stoljeća, zasiguno postoji poprilično zanimljivih stvari koje...

može te zanimati

Šta je Korona ?

Koronavirusi su velika obitelj virusa koji su zapravo česti u cijelom svijetu i mogu uzrokovati respiratorne bolesti kod ljudi i životinja. Šta je korona...