Prosjecna Velicina Penisa

Prosječna veličina penisa? Bez obzira na to je li velik, malen ili taman odgovarajuće veličine, penis ima veliku težinu kada je u pitanju čovjekovo povjerenje u njegove seksualne sposobnosti.

Česte su brige oko odgovarajuće veličine penisa. U jednoj studiji, 68,3% od 200 muškaraca reklo je da brine zbog veličine svog penisa.

Društveni pritisci i netačno prikazivanje u medijima generiraju nerealna očekivanja o veličini penisa koja potiču tjeskobu i nezadovoljstvo.

Veličina penisa uglavnom ne utječe na spolnu funkciju, no oni koji su manje zadovoljni svojom veličinom penisa imaju više seksualnih zdravstvenih problema.

Ironično, žene su obično one koje znaju više o prosječnim veličinama penisa od muškaraca, jer ih obično viđaju više.

Zbog toga samo 6% žena ocjenjuje veličinu penisa svog partnera malom, a 84% kaže da su vrlo zadovoljne veličinom svog ljubavnika. Suprotno tome, samo 55% muškaraca navodi sličnu razinu zadovoljstva vlastitom veličinom.

prostamid

Prostamid – Prirodan proizvod koji spriječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

 • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
 • ubija bakterije
 • pruža održive i dugotrajne rezultate
 • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Nelagoda zbog veličine penisa može dovesti do problema u vezama, slabog povjerenja i erektilne disfunkcije.

Oni koji su nezadovoljni svojom genitalnom slikom o sebi imaju veću vjerojatnost da će se osjećati nelagodno kad drugi, uključujući davatelje zdravstvenih usluga, pogledaju njihov penis.

Ako se zna koja je prosječna veličina penisa, može se spriječiti nerealna očekivanja od stvaranja tih problema.

Prosječna dužina penisa u erekciji je oko 12 cm, dok je prosječni opseg. Dužina spuštenog penisa je oko 7 cm.

  Zdravo mršavljenje za žene

Veličina penisa nije statična i može se privremeno mijenjati s temperaturom. Ako je penis izložen hladnoj temperaturi, penis se može smanjiti. To je vaše tijelo koje pokušava zaštititi vaš organ. Ostali čimbenici poput dobi također će rezultirati promjenom veličine penisa.

impotencija
Prosjecna Velicina Penisa

Faktori koji utječu na veličinu penisa

Na veličinu penisa utječu hormoni tijekom puberteta, obično između 10 i 14 godina. Penis može rasti sve dok osoba ne napuni 21 godinu.

Kad penis započne i prestane rasti

Visina, veličina stopala, težina i dob osobe nemaju puno veze s veličinom penisa. Nadalje, prehrana, tablete i vježbanje ne utječu na veličinu ili oblik penisa. Zapravo, veličina penisa rijetko se može promijeniti ili povećati.

Je li veličina bitna ?

Istraživanje iz 2015. godine proučavalo je sklonosti žena prema veličini penisa i kako one mogu utjecati na udobnost muškaraca u vlastitom tijelu. Gledajući fotografije uspravnih penisa, žene u studiji je preferirao samo malo veće penise od prosječne veličine (16 cm).

Također se gledalo na seksualno aktivne žene i njihov preferirani penis za kratkotrajni odnos u usporedbi s željenom veličinom penisa za dugotrajnu vezu.

One su preferirale 16 cm za kratkotrajni odnos i 15 cm veličine za dugotrajnu vezu, što nije velika razlika. Drugo je istraživanje pokazalo da je širina važnija od dužine jer dovodi do većeg seksualnog zadovoljstva.

prostamid

Prostamid – Prirodan proizvod koji spriječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

 • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
 • ubija bakterije
 • pruža održive i dugotrajne rezultate
 • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

U studiji objavljenoj u British Journal of Urology International, 85% žena bilo je zadovoljno veličinom penisa partnera, dok su muškarci manje zadovoljni veličinom penisa. Otprilike 45% muškaraca reklo je da misli da ima mali penis, ali mali penisi su nevjerojatno rijetki.

Mikropenis je kada je penis duži od 6 cm kada je uspravan. Utječe na samo 0,6% muškaraca

Veličina penisa može utjecati na seksualno iskustvo i performanse muškaraca kroz psihologiju.

Budući da manje veličine penisa mogu rezultirati slabim samopouzdanjem, osoba koja misli da ima mali penis možda neće postati uspravna tijekom seksualnih aktivnosti, prerano ejakulirati ili neće imati sveukupne performanse.

  Ožiljci od akni i savjeti za njihovo uklanjanje

Zbog toga postoji stigma koja okružuje manje veličine penisa jer nisu uspješne kao i veće veličine penisa.

prosjecna velicina penisa
Prosjecna Velicina Penisa

Opušten ili uspravan

Veličine mlitavog i uspravnog penisa mogu se razlikovati. Za one kojima penis naraste manje od 3,8 cm kad pređe iz mlitavog u uspravno stanje, poznati su kao ”tuševi” , dok su oni koji rastu više od 3,8 cm ”uzgajivači”. Studija iz 2018. otkrila je da penis je narastao u prosjeku 1,5 centimetra za obje skupine.

Manji mlitavi penisi se tijekom erekcije produžuju za veći postotak od većih mlitavih penisa, s tim da većina muškaraca doseže prosječnu veličinu od 10 do 12 cm.  Mlohava veličina penisa nije dobar prediktor uspravne veličine.

Zdrave erekcije koje dovode do veće duljine i opsega povezane su s elastičnošću tkiva, vašim genima, kolagenom i protokom krvi.

prostamid

Prostamid – Prirodan proizvod koji spriječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

 • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
 • ubija bakterije
 • pruža održive i dugotrajne rezultate
 • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Problemi s većom veličinom penisa

Veliki penis također je povezan s većim rizicima od infekcije, jer unosi veće trenje tijekom odnosa s kondomom, što može unijeti više bakterija u rodnicu.

Povećanje trenja također može dovesti do ozljeda genitalija. Veći penis povezan je s visokom stopom infekcije i kod muškaraca koji imaju spolne odnose s drugim muškarcima

prosjecna velicina penisa
Normalna velicina polnog organa u EU

Kako izmjeriti veličinu penisa

Za mjerenje veličine penisa jednostavno upotrijebite ravnalo ili trakicu. Kad je penis mlitav, izmjerite od vrha penisa do područja na kojem se penis spaja sa stidnom kosti. Ako je penis uspravan, izmjerite od vrha penisa do stidne kosti.

Za mjerenje opsega, omotajte mjernu traku oko sredine osovine (tijelo penisa). Usporedite mjere mlitavog i uspravnog penisa kako biste saznali razliku između mlitave i uspravne duljine.

Mnogi su muškarci zabrinuti ili zabrinuti zbog veličine penisa koja nije u skladu s očekivanjima njihovih partnera ili ako će njihova veličina spriječiti bilo kakav seksualni užitak za njihovu partnericu. Važno je zapamtiti da ne postoji „normalno“ što se tiče veličine penisa.

Jedinstvena je poput veličine nosa ili drugih dijelova tijela. Veći penis ne garantira seksualno zadovoljstvo. Veća veličina, zapravo, može nositi veći rizik od infekcija.

  Artritis – bolovi u zglobovima na promjenu vremena

Istraživači su također istražili neke od najčešćih “pokazatelja” veličine penisa kako bi utvrdili postoji li stvarna veza.

Visina je bila malo povezana, što znači da su što su muškarci bili viši, to su njihovi uspravni penisi bili veći – ali samo u maloj mjeri, kažu znanstvenici koji su provodili studiju.

S druge strane, druga mjerenja za koja se smatralo da ukazuju na veličinu penisa zapravo su bila prilično beskorisna. Čimbenici poput težine tipa, duljine njegovog indeksa i veličine stopala nisu dosljedno predviđali.

Čak i ako je veličina vašeg penisa malo kraća od prosjeka, to nije razlog za brigu: “To nije problem za 85 posto žena” ističu znanstvenici. Zapravo, žene bi zapravo mogle preferirati manje penise. Veće nije uvijek bolje.

Ako ste zabrinuti zbog veličine penisa i kako to negativno utječe na vaše seksualne performanse i samopoštovanje, razgovarajte s liječnikom ili terapeutom.

Fizički pregled može vas uvjeriti da je vaš penis zdrav i da ima normalne veličine. Savjetovanje vam može pomoći da prevladate svoje osjećaje.

prostamid

Prostamid – Prirodan proizvod koji spriječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

 • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
 • ubija bakterije
 • pruža održive i dugotrajne rezultate
 • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

PROČITAJTE I OVO

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 15

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija spot_img

drugi upravo čitaju

Kako spriječiti impotenciju?

Kako spriječiti u impotenciju

Go Slim Forum

Go Slim forum je pravo mjesto za informisanje o čudesnom čaju za mršavljenje. Go Slim forum donosi iskustva korisnika i pouzdane informacije iz prve...

Kako naći posao u inostranstvu?

Razmišljate da se zaposlite u inostranstvu? Ukoliko je odgovor na pitanje DA, onda nastavite da čitate dalje. U tekstu ćemo objasniti kako naći posao u...

može te zanimati

Trening agilnosti DETALJNO

Trening agilnosti je najlakše opisati kao sposobnost promjena pravca kretanja u prostoru, te naglih zaustavljanja/usporavanja i ubrzavanja. Trening agilnosti predstavlja kombinaciju brzine i koordinacije, koja...

Go Slim Forum

Go Slim forum je pravo mjesto za informisanje o čudesnom čaju za mršavljenje. Go Slim forum donosi iskustva korisnika i pouzdane informacije iz prve...

Da li je Prostamid Prevara?

Prostamid je čaj koji se koristi za liječnje aporostatitisa i drugih bolesti prostate. On se smatra najprirodnijim i jednim od najefikasnijih rješenja za ove...

Divertikulitis I Divertikuloza

Divertikulitis iDivertikuloza – Uzrok, Simptomi I Liječenje Divertikuloza je prisutnost divertikula u crijevu. Divertikuli su većinom prisutni u debelom crijevu, a najčešće se pojavljuju u...

Bubuljice kako ih prirodno liječiti

Budući da je upravo lice ono što drugi ljudi na nama prvo primijete Razumljivo je da ćemo mu pridavati veliku količinu pažnje, a bubuljice su...

Gnojne bubuljice na licu

Gnojne bubuljice na licu ili pustule su male kvržice na koži koji sadrže tečnost ili gnoj. To su zapravo bubuljice ispunjene gnojem – a...

Parazol čaj – Najbolji lijek za parazite!

Parazol čaj je provjeren lijek za parazite u organizmu. Ako sumnjate da ih imate, Parazol čaj će vam pomoći da se brzo izliječite! Sumnjate na...

Najbolja hrana za mladoliku kožu

Upoznajte 4 vrste namirnica koje su najbolji prijatelji mladolikosti Najbolja hrana za mladoliku kožu pomaže u spriječavanju prvih znakova starost. Hrana, sa svim svojim svojstvima, može...

Prostamid forum – Sve informacije na jednom mjestu!

Prostamid čaj pomaže u liječenju prostatisa, kao i očuvanju zdravlja prostate. U nastavku teksta donosimo vam sve informacije koje trebate znati o čaju koji...

Prednosti tople vode za metabolizam

Donosimo vam sve prednosti tople vode za metabolizam i zašto je ona zapravo zdrava! Zamislite sljedeću scenu: proljeće je i sjedite na drvenoj klupi koja...

Najbolja hrana za učenje i pamćenje

  Kreativnost se može predstaviti kao dragocjeni spoj mašte i stečenog iskustva pojedinca. Ovaj spoj može da rezultira u fantastične, originalne ideje i zamisli, koje...

Kada je vrijeme za pregled urologa?

Pregled urologa je potreban u slučajevima kada postoje određeni simptomi i tegobe u vezi sa urogenitalnim traktom kod muškaraca te urinarnim traktom kod žena.  Prema...