back to top

Jeftini apartmani u Travniku

Jedan od najljepših bosanskohercegovačkih gradova Travnik savršeno je mjesto za odmor posebno za vrijeme zimskih mjeseci.

Travnik je smješten u srcu Bosne, nadomak planine Vlašić odlična je destinacija za posjetiti posebno u zimskim mjesecima. Stoga, u nastavku vam otkrivamo gdje se nalaze jeftini apartmani u Travniku i šta posjetiti u ovom gradu.

Travnik važi za jednog od najvažnijih kulturno-historijskih gradova u Bosni i Hercegovini.

Svakako da Travnik vrijedi posjetiti i u ljetnim mjesecima. Za razliku od Mostara u kojem ljetne temperature mogu dosegnuti i preko 40 celzijevih stepeni, u Travniku su svježa, umjereno topla ljeta.

Mnogi turisti kada posjećuju Bosnu i Hercegovinu zaborave na manje gradove koji su jednako vrijedni, a možda čak i zanimljiviji od većih, poznatijih destinacija.

Čar manjih gradova, posebno Travnika su prihvatljive, niske cijene po pitanju svega. Od hrane pa sve do smještaja za posjetu gradu u srcu Bosne ne treba vam previše novca.

Jedna osoba u prosjeku za noćenje u Travniku platit će smještaj oko 20 eura. Pri tome važno je naglasiti da se ove cijene kreću za apartmane, hostele, studio apartmane, motele i sve druge vrste smještaja.

Postoje i malo veći i bolje opremljeni apartmani koji za jednu noć naplaćuju oko 25 do 30 eura. Uzmijaući u obzir cijene smještaja u nešto većim gradovima ovo su sasvim prihvatljive cijene.

jeftin smjestaj u travniku
Jeftini apartmani u Travniku se mogu pronaći po cijenama od 20 eura.

Jeftini apartmani u Travniku – gdje se nalaze ?

Kada budete u potrazi za smještajem u Travniku primijetit ćete da se najviše apartmana nalazi u okolini Rodne kuće Ive Andrića.

Ovo je jedna od najznačajnijih turističkih znamenitosti i muzeja koju svi moraju posjetiti kada su u Travniku. Iako je ovo vrlo popularno turističko područje cijene apartmana su vrlo realne i prihvatljive.

Možete tako pronaći noćenje za jednu osobu u apartmanu od 20 eura, ali isto tako možete se odlučiti za nešto bolje opremljen privatni smještaj u Travniku samo za 30 eura.

Još jedna pozitivna strana manjih gradova je što je skoro sve u relativnoj blizini. Tako da ne morate previše brinuti o prijevozu i parkingu.

U okolini poznate Travničke tvrđave nalaze se nešto skuplji apartmani po noćenju. Svakako da se oni ubrajuju među najbolje apartmane koje možete pronaći. Izvan sezone cijena za jednu osobu je od 40 do 50 eura.

Već smo spomenuli da je Travnik poznato doredište posebno u zimskim mjesecima zbog planine Vlašić.

Svi smo upoznati koliko je teško pronaći smještaj na planini u ovim mjesecima. Stoga, ukoliko ste voljni svaki dan voziti do planine je jeftiniji smještaj u Travniku izbor za vas.

Šta posjetiti u Travniku?

Nekadašnja prijestolnica osmanskih vezira danas još uvijek nosi nadimak Vezirski grad. U ovom periodu izgrađen je značajan broj znamenitosti koje su postale simbol Travnika.

Elči Ibrahim-pašina medresa, Šarena Džamija, Rodna kuća Ive Andrića, Travnička tvrđava i Zavičajni muzej  su samo neki od simbola grada u srcu Bosne.

 Znamiljiva činjenica je da je Travnik jedini grad koji ima dvije sahat kule – Travnička sahat-kula u Gornjoj čaršiji i Travnička sahat kula na Musali. Od kojih je jedan jedini sunčani sat u Bosni i Hercegovini.

Izvorište Plava voda u naselju Šumeće godinama je omiljeno mjesto za odmor mnogim Travničanima ali i turistima. Mnogi ljepotu izvorišta porede sa Kravicama u Hercegovini.

Pogledajte kako grad Travnik izgleda u ljetnim mjesecima.

Osim prelijepog pogleda na izvorište, posebnu pažnju skreće i čuvena kafana Lutvina kahva koju je posjetio davne 1978. godine. Rudolf Habsburgovac. Zbog toga je još nazivaju i Rudolfova kafana.

Zasigurno je Travnik dragulj skriven u srcu Bosne koji vrijedi posjetiti. Cijene smještaja su čak i tokom sezone dosta pristupačnije od drugih, popularnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Ovo je idealan grad za porodično putovanje ili za sve zaljubljenike u historiju. Građevine, posebno iz osmanskog perioda, prelijepa planinska priroda koja je savršen bijeg iz gradske buke je odličan način kako provesti godišnji odmor.

Bogata historija, kultura, tradicija ali i čuveni travnički ćevapi ukrast će vam srce ali i dušu.

Preporučujemo da pročitate

Domaći sajtovi za zaradu preko interneta i kako naći online posao u 2022!

Kako započeti blog besplatno u 4 koraka

40 sedmica trudnoće je svim mama najteži period!

Kako naći posao u inostranstvu? Lista sajtova i uputstvo!

drugi upravo čitaju

Simboli nacionalnog identiteta i kulturnog nasleđa

Zastave su više od običnih komada tkanine koji vijore na vetru. One su simboli nacionalnog ponosa, istorije, kulture i identiteta naroda koji žive pod...

Koliko košta uvoz auta?

Uvoz auta u Bosnu i Hercegovinu čest je izbor za mnoge kupce koji traže specifične modele automobila, bolje cijene ili vozila s boljom opremom...

BIB.BA Tamo gdje inovacija sreće inspiraciju

U svijetu koji se neprestano mijenja i evoluira, potreba za brzim, pouzdanim i sveobuhvatnim izvorom informacija nikada nije bila veća. BIB.BA stiže kao odgovor na...

može te zanimati

Kako prestati sumnjati u partnera

Kako prestati sumnjati u partnera i zašto je povjerenje bitno u svakoj vezi. Da li ste ikada 100% sigurni? Povjerenje je jedna od osnova svake...

Top 7 najopasnijih turističkih atrakcija na svetu

Penjanje nad provalijama ili spuštanje niz vulkan - avantura i udar adrenalina su zagarantovani uz ove aktivnosti. Dok neki idealan odmor zamišljaju kao opuštanje na...

Kako kupiti preglede na Instagramu (Detaljan vodič)

U ovom tekstu saznajte kako kupiti preglede na Instagramu, koje su prednosti i nedostaci ovakve strategije, koji su najbolji sajtovi za kupovinu. Kupovina pregleda ali...

Zašto žena vara

Zašto žena vara u vezi ili braku pitanje je koje si postave svi muškarci dok razmišljalju o svojoj partnerici. Kroz povijest je uvijek nekako bilo...

Ko je Aleksandra Prijović, pjevačica koja je zaludila regiju

Aleksandra Prijović trenutno je top tema u regiji  nakon što joj je pošlo za rukom zakazati četvrti koncert u zagrebačkoj Areni, tri koncerta je...

Kultni fudbalski klubovi iz Londona, historija, strast i ikone na zelenim terenima

London, kao jedan od najvećih i najutjecajnijih gradova na svijetu, ima bogatu historiju fudbala, a ovi klubovi iz Londona su obilježili svjetski fudbalski krajolik...