Kako spriječiti impotenciju u 2021

Objavljeno:

Kako spriječiti impotenciju – Erektilna disfunkcija (impotencija) je stanje u kojem ne možete postići ili održati erekciju dovoljno čvrstom za zadovoljavajući spolni odnos

Impotencija može biti kratkoročni ili dugoročni problem. Pripremili smo savjete koji će vam pomoći u sprečavanju impotencije. Evo nekoliko savjeta kako spriječiti impotenciju u 2021 .

Imate impotenciju kada:

  • ponekad možete dobiti erekciju, ali ne svaki put kad želite spolni odnos
  • može dobiti erekciju, ali ne traje dovoljno dugo za zadovoljavajući ili zadovoljavajući seks
  • nisu u mogućnosti postići erekciju u bilo kojem trenutku

Zdravstveni radnici, poput pružatelja primarne zdravstvene zaštite i urologa, često mogu liječiti impontenciju. Iako je ED vrlo čest, to nije normalan dio starenja. Razgovarajte sa zdravstvenim radnikom ako imate simptome ED, jer bi mogao biti znak ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Erektilna disfunkcija odnosi se posebno na probleme postizanja ili održavanja erekcije. Ostali oblici muške seksualne disfunkcije uključuju loš libido i probleme s ejakulacijom. Muškarci s erektilnom disfunkcijom često imaju zdrav libido, ali njihova tijela ne reagiraju na seksualni susret stvaranjem erekcije. Obično postoji fizička osnova za problem.

Možda će vam biti neugodno i teško razgovarati sa zdravstvenim radnikom o ED. Međutim, imajte na umu da zdrav seksualni život može poboljšati vašu kvalitetu života i da je dio zdravog života u cjelini. Zdravstveni radnici, posebno urolozi, obučeni su da razgovaraju s ljudima o mnogim vrstama seksualnih problema.

Prestanite pušiti

Ako ste pušač, pokušajte prestati ili umanjiti dnevno pušenje. Pušenje je povezano s bolešću srca i krvnih žila, što može dovesti do impotencije. Čak i kad se uzmu u obzir bolesti srca i krvnih žila i drugi mogući uzroci, pušenje i dalje povećava šanse da ćete imati impotenciju.

Slijedite plan zdrave prehrane

Da biste pomogli u održavanju erekcije, birajte hranu od cjelovitih žitarica, mliječnu hranu s niskim udjelom masti, voće i povrće i nemasno meso. Izbjegavajte hranu bogatu masnoćama, posebno zasićenim mastima i natrijem. Slijedite plan zdrave prehrane kako biste postigli zdravu težinu i kontrolirali krvni tlak i dijabetes. Kontrola krvnog tlaka i dijabetesa može pomoći u prevenciji impotencije.

Također, izbjegavajte piti previše alkohola. Ako imate problema s konzumiranjem alkohola, posjetite savjetnika koji ima stručno znanje u liječenju ljudi koji previše piju.

Održavajte zdravu težinu kako biste spriječili dijabetes i visoki krvni tlak

Održavanje zdrave težine također može pomoći odgoditi početak dijabetesa i smanjiti krvni tlak. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako spriječiti dijabetes – ili upravljati bolešću ako je već imate. Redovito obavljajte preglede za mjerenje krvnog tlaka.

Ako trebate smršavjeti, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako sigurno smršavjeti. Zatražite uputnicu za dijetetičara koji vam može pomoći u planiranju zdravih obroka za mršavljenje Vanjska poveznica. Gubitak kilograma može pomoći u smanjenju upale, povećanju razine vanjske veze testosterona i povećanju samopoštovanja, što sve može pomoći u prevenciji impotencije. Ako imate zdravu težinu za svoju visinu, održavajte tu težinu zdravom prehranom i tjelesnom aktivnošću.

Budite fizički aktivni

Fizička aktivnost povećava protok krvi kroz vaše tijelo, uključujući penis. Razgovarajte sa zdravstvenim radnikom prije započinjanja novih aktivnosti. Početnici bi trebali početi polako, s lakšim aktivnostima poput hodanja normalnim tempom. Postupno možete raditi na težim aktivnostima, poput brzog hodanja ili plivanja. Ciljajte na najmanje 30 minuta aktivnosti većinu dana u sedmici.

Kako spriječiti impotenciju u 2021
Kako spriječiti impotenciju u 2021

Izbjegavajte upotrebu droga

Korištenje ilegalnih droga može vam spriječiti postizanje ili zadržavanje erekcije. Na primjer, neki ilegalni lijekovi mogu vas spriječiti da se ne uzbudite ili osjetite druge senzacije. Korištenje ilegalnih droga može prikriti druge psihološke, emocionalne ili fizičke čimbenike koji mogu uzrokovati ED. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako mislite da vam treba pomoć u vezi s zlouporabom droga.

Može li nizak testosteron uzrokovati erektilnu disfunkciju?

Iako niski testosteron nije jedini uzrok erektilne disfunkcije, čini se da su ta dva povezana. Međutim, veza između niskog testosterona i erektilne disfunkcije je komplicirana. Istraživači vjeruju da su dvije povezane jer se čini da se oboje podudaraju kako čovjek stari. Međutim, neki muškarci s niskim testosteronom i dalje stvaraju zdrave erekcije.

Seksualna disfunkcija češća je kako muškarci stare. Prema istraživanju starenja, oko 40% muškaraca doživljava određeni stupanj nemogućnosti održavanja ili održavanja erekcije u dobi od 40 godina u usporedbi sa 70% muškaraca u dobi od 70 godina. A postotak muškaraca s erektilnom disfunkcijom povećava se s 5% na 15% kako se dob povećava s 40 na 70 godina. rektilna disfunkcija može se liječiti u bilo kojoj dobi.

Uobičajeno je da muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju temeljnu fizičku osnovu za to, posebno u starijih muškaraca. Međutim, psihološki čimbenici mogu biti prisutni u 10% do 20% muškaraca s erektilnom disfunkcijom. Stručnjaci kažu da stres, depresija, loše samopoštovanje i anksioznost zbog performansi mogu narušiti sposobnost erekcije. Ovi čimbenici mogu također pogoršati erektilnu disfunkciju kod muškaraca čija spolna disfunkcija proizlazi iz nečeg fizičkog.

Biciklisti i impotencija

Strastveni biciklisti trpe više erektilne disfunkcije od ostalih sportaša jer oblik nekih biciklističkih sjedala uzrokuje pritisak na živce koji su vitalni za seksualno uzbuđenje. Biciklisti koji voze više sati sedmično mogu imati koristi od sjedala dizajniranih za zaštitu međice.

Poremećaji erekcije mogu biti znak upozorenja za ozbiljnu osnovnu bolest. Istraživanje je pokazalo da je erektilna disfunkcija snažan prediktor srčanog udara, moždanog udara, pa čak i smrti od kardiovaskularnih bolesti. Sve muškarce s erektilnom disfunkcijom treba pregledati na kardiovaskularne bolesti. Značajno je da to ne znači da će svaki muškarac s erektilnom disfunkcijom razviti srčane bolesti ili da svaki muškarac s srčanom bolešću ima erektilnu disfunkciju; međutim, pacijenti s erektilnom disfunkcijom trebaju biti svjesni veze.

Psihoterapija

Psihoterapija može biti korisna za muškarce s erektilnom disfunkcijom čak i kad erektilna disfunkcija ima poznati fizički uzrok. Terapeut može muškarca i partnericu/partnera uputiti u tehnike za smanjenje anksioznosti i poboljšanje intimnosti. Terapija također može pomoći parovima da se prilagode upotrebi vakuumskih uređaja i implantata.

Kako spriječiti impotenciju u 2021
Kako spriječiti impotenciju u 2021

Raspravljajte o impotenciji sa svojim partnerom

Prirodno je osjećati se ljutito ili neugodno kad se suočite s impotencijom. Sjetite se i da je to pogođeno i vašem partneru. Otvoreni razgovor o erektilnoj disfunkciji s partnerom pomoći će im da razumiju dijagnozu i mogućnosti liječenja (i uvjerit će vašeg partnera da niste izgubili zanimanje).

 Vrijeme može biti sve

Na seksualne performanse utječu tjelesni ritmovi. Čak se i hormonalne razine mogu razlikovati u različito doba dana. Važno je pronaći doba dana ili večer koje je najbolje, mentalno i fizički, najbolje za vas i vašeg partnera.

5 3 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje - spot_img

━ drugi upravo čitaju

Kako očistit računar od virusa?

Kako očistit računar od virusa je pitanje koje se gotovo od samog početka interneta postavlja i uvijek će se postavljati. Uklanjanje virusa nije nimalo...

Zašto je živa opasna ? Sve o jednom od 10 najopasnijih metala

Zašto je živa opasna? Sigurno ste se ovo pitali barem jednom i brinuli da ne polomite toplomer, jer se u njemu nalazi živa! Živa postoji...

Kako naći posao u inostranstvu? Lista sajtova i uputstvo!

Razmišljate da se zaposlite u inostranstvu? Ukoliko je odgovor na pitanje DA, onda nastavite da čitate dalje. U tekstu ćemo objasniti kako naći posao u...

40 sedmica trudnoće je svim mama najteži period!

Vi i vaša 40 sedmica trudnoće je vrijeme velike nervoze i iščekivanja mame i bebe da se napokon upoznaju licem u lice. Verovatno su Vam...

Kako očistiti jetru i smršati prirodnim putem?

kako očistiti jetru i smršati
- Oglašavanje - spot_img spot_img

━ može vas zanimati

Kako očistiti jetru i smršati prirodnim putem?

kako očistiti jetru i smršati

Kako očistit računar od virusa

Računarski virusi su jako podmukli, skriveni i kao njihove biološke kolege, stalno mutiraju. Zbog toga je vrlo važno da znate kako očistiti računar od...

Kako Napraviti Aplikaciju Za Android

Ako se pitate kako napraviti aplikaciju za Android na pravom ste mestu. Sami smo svjedoci koliko su danas mobilni telefoni u našim rukama i koliko...

Kako Korona napada pluća

Već smo svi dobro upoznati sa Korona virusom i sve vezano za nju. Ali koje su njene posljedice i kako zapravo korona napada pluća? Korona...

Sta Dijete Treba Da Zna Prije Polaska u Skolu

Šta dijete treba da zna prije polaska u školu? Svaki se roditelj teško miri sa činjenicom da njegova djeca odrastaju. Prva zvanična stepenica koja nas...

Šta koristiti protiv mitisera ?

Ukoliko vas nerviraju male crne tačkice na licu zvane mitiseri onda ste na pravome mjestu! Miteseri su samo oksidirana mješavina ulja i mrtvih stanica kože...

Vodopad Kravice – oaza mira u srcu Hercegovine

Vodopad Kravice već stoljećima nudi savršeno rahlađenje u vrućim ljetnim danima, Bosna i Hercegovina je ispunjena prirodnim bogastvima koji ostavljaju bez daha. Kada ste u...

Jednostavno i efikasno čišćenje tastature

Obavite jednostavno i efikasno čišćenje tastature i na taj način sačuvajte vašu opremu. Kasne, večernje grickalice i razna pića s kofeinom često su nezaobilazni...

Zdravo mršavljenje za žene

Pravi sinonim za proljeće poznatiji kao „sve se budi iz zimskog sna“, kako životinje i priroda tako i naše tijelo. Najbolje ćemo probuditi naše tijelo...
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x