Kako postići preplanuli ten?

Zanima vas kako postići preplanuli ten na najbrži način?

Idete na kratak odmor na more, a ipak želite da dobijete lijep ten ili želite da dobijete boju koja će vas krasiti tokom dužeg perioda nakon odmora?

Slijedi nekoliko savjeta koji će vam omogućiti da preplanuli ten traje

Unosite namirnice koje ubrzavaju dobitak željenog tena – dok ste na odmoru pijte svakodnevno sokove od cijeđene šargarepe i kajsije. Ovo voće sadrži beta karoten u velikim količinama i to ga čini vašim moćnim saveznikom u procesu dobijanja preplanulog tena koji izgleda prirodno.

KAKO UKLONITI CELULIT?

Obavezno koristite sredstva sa SPF 20-30. Nanosite novi sloj nakon svakog kupanja ili na svakih 1,5 h. Uvjerenje da će vas jedno nanošenje zaštitne kreme štiti od sunca čitav dan je mit. Pre kupanje je isto tako neophodno da zaštitite svoju kožu, jer UV zraci prodiru do pola metra ispod nivoa mora.

Kako najbrže postići preplanuli ten
- Oglašavanje -

Izbjegavajte sunčanje na terasi – najbolje i najbrže efekte ima sunčanje na obali mora. Voda ima sposobnost prelamanja svjetlosti i tako pojačava dejstvo sunčevih zraka, a s druge strane je zdravije jer je vazduh vlažan i na taj način štiti kožu od isušivanja. Također se ne brišite peškirom nakon kupanje. Voda ima svojstvo optičkog sočiva i to će da okrepi vašu boju.

Tokom sunčanja mijenjajte položaj na svakih 5-10 minuta.

Najzdravije za kožu je izlaganje suncu pre 11 h i nakon 16 h.

Nikako ne koristite parfem kada idete na plažu. Parfemi sadrže jedinjenja koja prilikom sunčanja mogu ostaviti fleke na koži.

Nakon sunčanja obavezna je njega kože pomoću hidratantnih krema. Poželjno je i tuširanje prohladnom vodom.

- Oglašavanje -

Sijedite ove savjete i vaša koža će isijavati preplanulim tenom koji ima zdrav i njegovan izgled.

- Oglašavanje -
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Zanimljivosti