back to top

Koji su to Najbolji kursevi grafičkog dizajna? Grafički dizajn je danas veoma popularan i sve više ljudi educira se kako da postanu grafički dizajneri.

Pogotovo danas u doba digitalnih medija sve je veća potražnja za dizajnerima koji će kreirati kvalitetne web stranice.

Bez obzira u kojem poslu radili edukacija i učenje su veoma bitni ne smijete stagnirati morate se uvijek poboljšavati i trenirati. Stoga vam danas predstavljamo koji su to najbolju kursevi grafičkog dizajna. Bez obzira da li ste početnik ili već imate znanje kada je riječ o grafičkom dizajnu kursevi su idealan način da naučite nešto novo ili osvježite staro znanje.


Kursevi grafičkog dizajna danas su jako kvalitetni i predstavljaju smatraju se kao najbolji način za učenje grafičkog dizajna jer se uči i radi praktično. Grafički dizajn je jedno od rijetkih zanimanja za koje vam nije potrebna diploma da bi dobili posao. Zamislite osobu koja je dobra s brojevima i koja zaista ima dobar pristup i način prenošenja znanja ona ne može dobiti posao kao profesor ili nastavnik matematike.

Najbolji kursevi grafičkog dizajna

S druge strane osobe koje su vrsne u grafičkom dizajnu su najčešće osobe koje su naučile to znanje preko interneta i nemaju iza sebe akademsku ustanovu ili diplomu kao dokaz.

Sve što imaju je znanje i iskustvo, a to je u industriji grafičkog dizajna jako bitno i više se cijeni od bilo kakve diplome ili znanja na papiru. Današnjim kompanijama je bitno da vi možete raditi kvalitetan posao odmah i što je brže moguće.

Zašto odabrati online kurseve za grafički dizajn

Grafički dizajneri stvaraju vizuelne koncepte, koristeći kompjuterski softver ili rukom , za prenošenje ideja koje inspirišu i informišu potrošače. S druge strane samo učenje vizuela putem interneta omogućava vam da studirate većinu ili cijeli kurs bez pohađanja fakulteta ili generalno da ne morate biti fizički prisutni na časovima.

Komunikacija je generalno obavlja putem e – maila ili putem Zoom, Skype, Viber platforme. Postoji puno kurseva koje možete završiti online, ali danas ćemo vam izdvojiti par koji su se pokazali kao najbolji.

Oni su na najbolji način spojili teorijsko s praktičnim znanjem. Baziraju se na situacijama koje ćete susretati u realnom radu i generalno su orijentisani da vas pripremaju za današnje tržište grafičkog dizajna.

Najbolji kursevi grafičkog dizajna

Ovaj dio bazira se na tome da vas što bolje usmjeri da vas uvede u najbitnije elemente grafičkog dizajna koje morate naučiti. Većina ovih kurseva su besplatni tako da praktično ulažete samo svoje vrijeme novac vam nije potreban.


Da bi dalje učili bilo šta o grafičkom dizajnu morate savladati osnovne principe. Ovaj kurs u prosjeku traje sat vremena i uči vas tri osnovne stvari, a to su:

• Kako prepoznati i definisati 5 osnovnih principa dizajna
• Kako kritikovati vlastiti rad tražeći ravnotežu i učinkovitost
• Naučite kako možete primijeniti svaki koncept na svoje buduće projekte


Uvod u grafički dizajn

Ovaj kurs grafičkog dizajna s pogodan je kako za početnike tako i za profesionalne. Generalno bez obzira kod koga polagali ovaj kurs proći ćete kroz 16 predavanja i naučit ćete različite vještine grafičkog dizajna kao što su Canva koje će se pokazati korisnim u projektima poput izrade logotipa ili dizajna posjetnica.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop je možda i najvažniji alat u arsenalu grafičkog dizajnera. Ako se odlučite da učite kako raditi s Adobe Photoshop – om za osam sati kvalitetnog učenja možete da prođete kroz sve osnove i da nakon završenog kursa možete samostalno kreirati razne dizajnove.
Također dobit ćete mnogo savjeta od profesionalaca koji će vas uputiti u dalje učenje i usavršavanje rada u programu Adobe Photoshop

Canva škola dizajna

Canva dizajnerska škola je najbolje mjesto za osobe koje vole da je sve na jednom mjestu. Naime Canva nudi razne lekcije, udžbenike i članke o različitim temama koje mogu biti korisne za grafičke dizajnere. Svaka lekcija sadrži korisne informacije, primjere dizajna i izvore informacija tako da ako želite nastaviti s edukacijom taj put vam je otvoren.


Envato Tuts kursevi za ilustraciju i dizajn

Envato predstavlja jedan od najboljih internetskih kurseva grafičkog dizajna koji nakon kompletiranja nudi svim svojim učenicima certifikate. Tako da ćete pored praktičnog znanja iza sebe imati i akademsku pozadinu.


Na ovom kursu imat ćete pristup raznim temama, uključujući Illustrator, Photoshop, Cinema 4D, Rhino i mnoge druge. Objavljeno je više od 1. 000 lekcija koje se vežu za dizajn i ilustraciju, a zanimljivo je da vi sebi filtrirate šta želite učiti i šta vas zanima.

ADMEC


ADMEC grafički dizajn nudi internetski diplomski kurs koji je identičan stvarnom programu, a koji se tiče sadržaja i učenja u stvarnom vremenu. Za razliku od ostalih ADMEC nema unaprijed snimljene materijale. Generalno u roku od 6 do 8 mjeseci možete prisustvovati live sesijama s instruktorima, čime dobivate priliku za interakciju i učenje.

Creative Pro

Creative pro je jedna od najboljih web stranica koja nudi besplatno znanje na temu grafičkog dizajna. Pruža preko 30 video zapisa i članaka za početnike ali iskusne dizajnere. Članci se fokusiraju na uobičajene izazove s kojima se suočavaju dizajneri i nude profesionalne savjete kako ih prevazići.

Također imaju članke i tekstove na temu kako premještati vektorsku grafiku između Adobe Illustratro, InDesign, Photoshop i mnogih drugih.
CreativeLive

Predstavlja kao i Creative Pro jednu od najboljih web stranica koja nudi besplatnu online edukaciju o grafičkom dizajnu. Na ovoj web stranici možete pronaći širok spektar besplatnih video lekcija koje mogu pomoći da lakše i bolje naučite kako postati grafički dizajn.

Predavanja pokrivaju teme uključujući boje i njihove odnose i ono što čini uspješnu naslovnicu.
Postoji još mnogo različitih način da naučite kako postati grafički dizajner, međutim mi smo izdvojili one koji su najbolji prema nama. Nadamo se da smo vas motivisali i da ćete zaroniti u šareni svijet grafičkog dizajna.

PREPORUKA

drugi upravo čitaju

Kako riješiti probleme bežične mreže [WIFI]

Bežične mreže nam omogućavaju da pretražujemo internet bez upotrebe mrežnog kabla. Međutim, veza koja se oslanja na radio talase za prenos podataka podložna je različitim...

Osnove Windows 10: Kako pauzirati i onemogućiti ažuriranja

Ažuriranja za Windows 10, koja Microsoft redovno šalje...

Obrazovne GIF animacije koje objašnjavaju kako stvari funkcioniraju (2. dio)

Drugi dio edukativnih GIF animacija uči nas kako...

može te zanimati

Trebate email adresu za jednokratnu upotrebu? Isprobajte ove sjajne usluge!

Adrese e-pošte za jednokratnu upotrebu su lažne adrese...

Korisni kompjuterski savjeti i trikovi

Greškom ste smanjili veličinu ekrana i sada ne...

Osnove Windows 10: Kako pauzirati i onemogućiti ažuriranja

Ažuriranja za Windows 10, koja Microsoft redovno šalje...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o. koja nudi svoje usluge na web...

Najbolji mobiteli u 2023.

Koji su to najbolji mobiteli 2023   Bez obzira da li telefon koristite u poslovne svrhe ili vam ipak treba samo za obavljanje svakodnevih aktivnosti, on...

Zašto su važne čestitke za rođendan

Pisanje čestitki za rođendan predstavlja jednu od najstarijih i najtoplijih tradicija koju ljudska kultura njeguje. Ova jednostavna, ali izuzetno značajna gesta, nije samo običaj,...