back to top

Kako dobiti mišićnu masu kod žena

Kako dobiti mišićnu masu kod žena na provjerene i zdrave načine i metode izgradnje išične mase saznajte u ovom poučnom tekstu.

Mnoge žene gravitiraju kardio spravama zbog straha da ne postanu glomazne, čitajte mišićave ako dodaju previše težine u svoj trening.

Međutim, trening snage često je rješenje za estetski izgled za kojim se mnoge žene ubijaju što od treninga do odricanja u svojoj ishrani.

[adinserter block=”8″][adinserter block=”7″][adinserter block=”6″][adinserter block=”5″][adinserter block=”4″][adinserter block=”3″][adinserter block=”2″][adinserter block=”1″]

Kao trener, važno je razumjeti prednosti mišića i kako pomoći svojim klijenticama u izgradnji čiste mišiće dok im pomažete u postizanju ciljeva. Pa samim tim se nameće pitanje Kako Dobiti Mišićnu Masu Kod Žena ?

Prednosti treninga snage i izgradnje mišićne mase

Za većinu žena prilično je izazov doći do puno kilograma pri dizanju, osim ako se namjerno ne trude da to urade.

Izgradnja mišića uz pravilnu prehranu pomaže u stvaranju snažnog, toniziranog tijela koje je stroj za sagorijevanje masti.

Kako Dobiti Mišićnu Masu Kod Žena

Znatno povećan rad, odnosno brzina metabolizma

Mišići sagorijevaju kalorije, čak i u mirovanju. Dakle, što više mišića dobijete, više ćete kalorija sagorijevati u toku dana.

To je jednako bržem metabolizmu koji može pomoći u sagorijevanju masti i ubrzati gubitak težine. Ili, može omogućiti pojedincu da unese više kalorija.

Daje tijelu oblik

Pravilna izgradnja mišića, uz dobru prehranu, može pomoći oblikovanju tijela. Okrugla gluteus, šira ramena i izraženiji trbušni mišići sve su to realne promjene kada ciljate te mišićne skupine i jedete pravilno.

[adinserter block=”8″][adinserter block=”7″][adinserter block=”6″][adinserter block=”5″][adinserter block=”4″][adinserter block=”3″][adinserter block=”2″][adinserter block=”1″]

Mišići zauzimaju manje prostora

Masti se ne pretvaraju u mišiće, a mišići se ne pretvaraju u masti.

No, ako Vaš klijent počne dobivati ​​mišiće i gubiti masnoću, korištenje vage kao mjerilo uspjeha može dovesti u zabludu. Mišići su mnogo gušći i teži od masti i zauzimaju manje prostora.

Dakle, iako se vaga možda neće pomicati, mjerenja tijela će se promijeniti, a odjeća će puno bolje stajati.

Jače kosti

Jake, zdrave kosti bitne su za kvalitetu života i zdravo kretanje. Trening s utezima jedna je od najboljih stvari koje klijent može učiniti kako bi povećao jačinu kostiju. Baš kao i mišići, dodatni stres (od podizanja utega) koji se stavlja na kosti pomaže im u rastu i jačanju.

Kako Dobiti Mišićnu Masu Kod Žena

Kad vaši klijenti budu spremni za više treninga snage i otpora, evo nekoliko savjeta koji će im pomoći u izgradnji mišića:

Utegovi ili utezi

Mišići odlično reaguju na zahtjeve koje im postavljamo. Dakle, ako je klijentov cilj mišićna hipertrofija (povećati veličinu mišića), mora povećati količinu stresa i pritiska na mišić.

Lift Heavy

Lift Heavy stvara stanice u mišićima koje pokreću sistem za oporavak tijela. Stanice, hormoni i hranjive tvari se aktiviraju i šalju u mišiće kako bi popravili te stanice.

Prekovremeno ovaj proces pomaže u stvaranju većih, jačih mišića koji su spremni da ispune nove zadaće koje im se stalno postavljaju.

Preporučeni broj ponavljanja za rast mišića obično je 6-12 ponavljanja, a idealno je 3-4 seta. Dakle, za bolje rezultate bolje je ne opterećavati tijelo odjednom sa težinom.

Bolje je da to za početak bude umjereno povećanje težine kako bi mogli uraditi više ponavljanja.

Kako Dobiti Mišićnu Masu Kod Žena

Važno je osigurati da Vaš klijent koristi ispravan obrazac u svim setovima. Velika težina nije jedini cilj. Ako se vježba ne može pravilno izvesti s velikim utezima, smanjite težinu.

Ako Vaš klijent nepravilno diže, možda neće opteretiti neodgovarajuće mišiće i samim tim veća je vjerovatnoća da će se povrijediti.

Prehrana za mišićnu masu

Za rast mišića potrebna im je pravilna prehrana.

Unosite dovoljno proteina

Proteini su jedan od najvažnijih makronutrijenata (proteini, ugljikohidrati i masti) za rast mišića.

Proteini se sastoje od aminokiselina koje pomažu popraviti i izgraditi mikro stanice nastale tokom dizanja mnogo tereta. To pomaže obnoviti mišiće veće i jače.

Za izgradnju mišića, istraživanja pokazuju da je ženama potrebno 1,6-1,8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine svaki dan .

[adinserter block=”8″][adinserter block=”7″][adinserter block=”6″][adinserter block=”5″][adinserter block=”4″][adinserter block=”3″][adinserter block=”2″][adinserter block=”1″]

A, više nije nužno i bolje. Mnogo više proteina od toga možda neće pružiti nikakvu vrijednost u pogledu rasta mišića .

Dobri izvori proteina uključuju perad, ribu, jaja, sjemenke konoplje i crveno meso.

Unosite dovoljno kalorija

Prema Smjernicama o prehrani 2015.-2020., Žene bi obično trebale jesti između 1.600 i 2.400 kalorija dnevno.

Međutim, stvarni broj kalorija koje Vaš klijent treba varira ovisno o više faktora, dobi, visini, metabolizmu, težini, razini tjelesne aktivnosti itd. Klijent bi prvo trebao utvrditi koliko mu je kalorija dnevno potrebno s trenutnom razinom aktivnosti.

prostamid

Postavlja se pitanje: Koliko im je dodatnih kalorija potrebno za izgradnju mišića?

Ovdje  može biti jako teško postaviti ravnotežu. Previše kalorija može dodati masnoću. Nedovoljno kalorija možda neće biti dovoljno za rast mišića.

Mnogi fitness stručnjaci sugerišu da je čarobni broj negdje između 250-500 dodatnih kalorija dnevno jer je potrebno oko 2500 kalorija za izgradnju kilograma mišića.

Ne zaboravite mikronutrijente

Za pravilno funkcioniranje tijelu su potrebni različiti vitamini i minerali. Uklanjanje toksina, opskrba tijela kisikom, hranjenje mišića itd., Svi su bitni za vježbanje.

Dakle, iako je naglasak na proteinima za izgradnju mišića, ne zaboravite na sve ostale važne hranjive tvari u vašoj prehrani potiču Vaše tijelo na rad!

Odmor je ključa za mišičnu masu

Dopuštanje mišićima da se oporave jedan je od najvažnijih dijelova rasta mišića. tokom dizanja teških tegiva mišićna vlakna se kidaju. Period odmora su kada se mišići grade, liječe i rastu.

Dva su ključna elementa za odmaranje s obzirom na potporu rasta mišića:

Odmor između treninga

Klijent može teško dizati „težinu“ i dobro jesti sve što želi. No, ako mišićima ne daju vremena za oporavak i obnovu, rast mišića bit će spor ili ga uopće neće biti. Ne samo da mišićnom tkivu treba odmor za izgradnju i oporavak, već i bez njega tijelo može postati osjetljivije na povrede.

Adekvatan san

Nedostatak sna može ometati rast mišića. Jedno je istraživanje otkrilo značajnu razliku u mišićnoj masi uspoređujući ispitanike koji su spavali 5,5 sati, 8,5 sati svaku noć. Količina sna koja je potrebna svakom pojedincu može varirati. Međutim, stručnjaci obično preporučuju 7-9 sati sna svake noći za opće zdravlje.

Kako Dobiti Mišićnu Masu Kod Žena

Kad Vam daju informacije o tjelovježbi, prehrani, odgovarajućem odmoru i dosljednosti, možete pomoći svojim klijenticama da se osjećaju sigurnima u svojim naporima za izgradnju mišića.

Znanje im može pomoći da odgurnu strahove za izgradnju mišića zbog straha od dobivanja mišića koji su “preveliki”.

Za većinu žena glomaznost nije realna nuspojava dobivanja mišića. Međutim, izgradnja mršavih mišića pomoći će im u stvaranju jakih, zdravih tijela i umova koje žele.

[adinserter block=”8″][adinserter block=”7″][adinserter block=”6″][adinserter block=”5″][adinserter block=”4″][adinserter block=”3″][adinserter block=”2″][adinserter block=”1″]

Predlažemo i ove teme

drugi upravo čitaju

Top 5 najčešćih sportskih povreda, jedan zglob uvek strada, nevezano za sezonu

“U zdravom telu zdrav duh” glasi stara latinska izreka. I zasta je tako – za dobro psihofizičko zdravlje organizma, ne bismo trebali da prestanemo...

Kako odblokirati blokiran telefon?

Imate hitnu situaciju i želite saznati kako odblokirati blokiran telefon? Ovo je 100% provjeren način da to uradite bezbolno. Došli ste u situaciju da je...

Prosjecna Velicina Penisa

Prosječna veličina penisa? Bez obzira na to je li velik, malen ili taman odgovarajuće veličine, penis ima veliku težinu kada je u pitanju čovjekovo...

može te zanimati

Izbjeljivanje zuba kod kuće: 3 prirodne paste za izbjeljivanje

Uz nekoliko trikova izbjeljivanje zuba kod kuće nikada nije bilo lakše. Od proizvoda za izbjeljivanje i tretmana za izbjeljivanje kod zubara zubi vremenom mogu postati...

Kako Napraviti Biznis Profil Na Instagramu

Zanima te Kako Napraviti Biznis Profil Na Instagramu? Instagram nije samo platforma za fotografije i video zapise na kojima će Vaši prijatelji lajkat. Instagram je...

Kako vratiti dozvoljeni minus? 10 Najboljih savjeta

Kako vratiti dozvoljeni minus? Savjeti za zadužene. Kako vratiti dozvoljeni minus i ponovo imati prostora na svom računu?Život prosječnog čovjeka danas nije lak. Postoji jako...

Kako ubrzati rast kose uz 15 nevjerovatnih savjeta

Kako ubrzati rast kose? Teško je pronaći rješenje koje zaista djeluje. Prvo, imate proizvode koji obećavaju čudotvoran rast kose za samo nekoliko nedjelja. Zatim,...

Kako ukloniti celulit?

Celulit je izraz kojim se opisuje specifičan kozmetički problem. Koža zahvaćena celulitom ima grudvice, izbočine i udubljenja i nije glatka, ravna i zategnuta. Ovakav izgled...

40 sedmica trudnoće je svim mama najteži period!

Vi i vaša 40 sedmica trudnoće je vrijeme velike nervoze i iščekivanja mame i bebe da se napokon upoznaju licem u lice. Verovatno su Vam...